Tom of Finlandin syntymäpäivä ja omatoiminen kävelykierros

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
Tämä Tove Janssonin isän Viktorin tekemä Taistelija-patsas ei liity mitenkään Tom of Finlandiin, mutta se vain sattuu olemaan matkan varrella Merikadulla, kun kuljetaan Tom-kävelyllä kohti Kiriskkapuistoa

Tänään, toukokuun 8. pnä on jälleen Tom of Finlandin syntymäpäivä. MSC on viettänyt syntymäpäivää Bulevardin BLVD:ssä alkuillasta. Mister Fetish Finland 2019 oli mukana juhlimassa.
 


Ensi vuonna 8.5.2020 tulee kuluneeksi 100 vuotta Tomin syntymästä. Silloin on taas odotettavissa lisää huomiota Tomille ja hänen taiteelleen, sekä kotimaassa että ulkomailla. On kyselty esim. tom-postimerkeistä. Niitä ei enää ole, mutta nyt olisi oikea aika painaa niitä lisää. Myös Helsingin kaupungin kulttuuritoiminnalle Tomin satavuotispäivät voisi olla yksi juhlintakohde.  Alustavia keskusteluja juhlaohjelmistosta on jo käyty. Myös Tom of Finland -säätiö on kiinnostunut siitä, miten juhlapäivää vietetään. Säätiöllä on omakin juhlapäivä. Säätiötä johtava Durk Dehner täyttää 70 vuotta kahden viikon päästä, 23.5.2019. Dehner on viime vuosina viettänyt Tomin syntymäpäiviä Helsingissä, mutta nyt hän on kotonaan Los Angelesissa.

Jokaisen, jolla on ideoita juhlapäivän viettoon, kannattaisi kertoa niistä esim. kaupungin kulttuuritoimelle. Nyt on vielä aikaa.

Tom of Finland harrasti öisiä kävelyjä eteläiseen Helsinkiin. Monet helsinkiläiset homot oppivat tuntemaan hänet näillä kävelyillä.Tom of Finland ja MSC Finlandin "legendaarinen" alkuaikojen hahmo, Leeku Kimmel tapasivat Vivica Bandlerin kotitalon edustalla junaradan penkalla vuonna 1977. Tom liittyi nahkakerho MSC:hen ja samana vuonna hänet nimettiin kunniajäseneksi.

Vuonna 2016 julkaistiin  omatoiminen opas Tomin öiselle kävelykierrokselle. Kartan avulla voi itse kokea kiinnostavat paikat tai kuvien avulla voi mielessään seurata hänen askeltensa jäljissä. Omatoimiopas löytyy tästä osoitteesta


Tomin öinen kävely, omatoimiopas

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kannattaa lukea myös reittioppaaseen liittyvät lukijakommentit. Niistä töytyy uutta tietoa Tomin viimeisiin aikoihin.

Kävelykierroksesta on myös englanninkielinen tarkistamaton versio, joka on laadittu Tom of Finland -seurassa 2016

Tom of Finlands night walks

Tekstiä täydennetty klo 18.30, MSC:n syntymäpäivätilaisuuden jälkeen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!