Arttu Tuominen: Hyvitys

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren

Arttu Tuomisen dekkarissa Hyvitys (WSOY, 2020) tehdään kranaatti-isku porilaiseen yökerho Venukseen, joka on sateenkaarivähemmistöjen suosima paikka. YouTubeen ilmestyy iskun jälkeen video, jossa nimellä Lähettiläs esiintyvä henkilö julistaa Raamattuun tukeutuen homovastaisia näkemyksiään ja kertoo tehneensä iskun. Tekijän pelätään iskevän uudestaan. 

Jutun tutkintaan määrätään ylikomisario Henrik Oksman, joka oli vain hieman ennen räjähdystä poistunut yökerhosta punaisessa mekossaan. Oksmanin on vaikea paljastaa salaisuutensa, sillä hän on transvestisuutensa ja homoseksuaalisuutensa suhteen kaapissa. Tutkinnan edetessä hänen salaisuutensa pysyminen salaisuutena vaikeutuu ja samalla siitä kertominen tuntuu yhä vaikeammalta. 

Esillä ovat esimerkiksi häpeä ja itsensä hyväksyminen sekä toisaalta nykymaailman sosiaalisessa mediassa helposti onnistuva vihanlietsonta. 

Hyvitys on Tuomisen Delta-sarjan itsenäinen osa. Sen ensimmäinen osa on palkittu Verivelka (WSOY, 2019). Molemmissa esiintyy samoja Porin poliisien hahmoja; Oksmanin lisäksi rikosylikonstaapeli Jari Paloviita ja Linda Toivonen. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!