Kinky Boots -musikaali Helsingin Kaupunginteatterissa

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • -
Helsingin Kaupunginteatteri – Kinky Boots (Kuva © Mirka Kleemola)

Cyndi Lauperin säveltämä Kinky Boots -musikaali sai ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa torstaina 30. elokuuta. 

Isänsä konkurssin partaalla olevan kenkätehtaan perinyt Charlie on epätoivoinen kaatuvan yrityksensä kanssa. Apuun saapuu kuin luonnonvoima, glitterin ja höyhenien keskeltä, hurmaava viihdetaiteilija Lola seurueineen villin ideansa kanssa. Tämä pari, jolla ei pitäisi olla mitään yhteistä, yltää lopulta uskomattomiin saavutuksiin, joista muut vain uneksivat.

(Kaupunginteatterin esittelyteksti)

Arvio: Kinky Boots - rakkauden asialla

Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaali on yksi tämän syksyn tähtitapauksista. Kaupunginteatterin suuri työryhmä on onnistunut luomaan puhuttelevan, viihdyttävän ja vauhdikkaan musikaalin. Kaikki ohjauksesta näyttelijöihin, lavasteista naamiointiin ja suomen kielisestä toteutuksesta Cyndi Lauperin monipuoliseen musiikkiin takaavat onnistuneen teatteri-illan. Katsojan nautinto on taattu. 

Ajankohtainen muunsukupuolisten teema sekä seksuaalisuuden monipuolinen kirjo yleensäkin ovat vahvasti esillä. Musikaali vahvistaa juuri nyt suomalaista yhteiskuntaa lävistävää viestiä: jokainen saa olla juuri sellainen kuin haluaa. 

Monipuolinen ensi-iltayleisö eläytyi esitykseen täysillä ja oli ilmin nähden hurmostilan vallassa musikaalin loppuessa. Erityisesti näyttelijä Lauri Mikkola säväytti niin laulutaidoillaan kuin roolissaan Lolana. Koko näyttelijäkaarti oli huippusuoritusten äärellä, ja drag-enkelit tekivät hienoa työtä mm. tanssikoreografioissa. 

(Marc Bäckström)

Perustuu elokuvaan

Kinky Boots -musikaali perustuu vuonna 2005 ensi-iltansa saaneeseen Geoff Deanen ja Tim Firthin käsikirjoittamaan saman nimiseen elokuvaan. Musikaalin on käsikirjoittanut Harvey Fierstein. Sen musikin on säveltänyt ja sanoittanut Cyndi Lauper.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomennos: Kari Arffman ja Hanna Kaila, ohjaus: Samuel Harjanne, kapellimestari: Eeva Kontu, koreografia: Gunilla Olsson-Karlsson, lavastus: Peter Ahlqvist, puvut: Tuomas Lampinen, valosuunnittelu: William Iles, äänisuunnittelu: Kai Poutanen, naamiointi ja kampaukset: Henri Karjalainen.

Rooleissa ovat Laura Alajääski, Anton Engström, Anna Victoria Eriksson, Helena Haaranen, Jack Johansson, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Tero Koponen, Petrus Kähkönen, Paavo Kääriäinen, Tomi Lappi, Tuukka Leppänen, Kai Lähdesmäki, Kari Mattila, Lauri Mikkola, Jero Mäkeläinen, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Sonja Pajuoja, Justus Pienmunne, Raili Raitala, Heikki Ranta, Sanna Saarijärvi, Henri Sarajärvi, Christoffer Strandberg, Inka Tiitinen, Antti Timonen, Leenamari Unho, Mikko Vihma, Joachim Wigelius, Atte Halinen, Kaspian Kallio, Miska Sagulin ja Samuel Vihma.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!