Kouvola Pride 2018 -tapahtuman kulkueessa noin 500 ihmistä

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen
Lauantaina 25. elokuuta nähtiin Kouvolassa historiansa ensimmäinen pride-kulkue. Kulkueeseen osallistui yhteensä noin 500 ihmistä. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Lauantaina 25. elokuuta järjestettiin Kouvolassa historiansa ensimmäinen pride-kulkue Kouvola Pride 2018 -viikon huipennukseksi. Kulkueeseen osallistui yhteensä noin 500 ihmisistä. Kouvolan Pride 2018 -tapahtuman tuottaja Hanna Rädyn mukaan tapahtuma on saanut pääosin hyvän vastaanoton Kouvolassa.

Kouvolan matkakeskuksella kello 13 järjestäytymään alkanut kulkue lähti aurinkoisessa ja lämpimässä säässä liikkeelle noin kello 14. Kulkue marssi Kouvolan keskustassa reittiä Hallituskatu - Koulukatu - Oikokatu - Salpausselänkatu - Kalevankatu kohti Jaakonpuistoa, jossa vietettiin Kouvola Priden puistojuhla.

Kouvola Pride 2018 -tapahtuman kulkue. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Kulkueen suuri osallistujamäärä, noin 500 ihmistä, sai aikaan innostunutta ihmettelyä kulkueeseen osallistuvilta. Kulkueen etenemistä oli kerääntynyt katselemaan joitakin kymmeniä ihmisiä, jotka paikoin taputtivat kulkueelle.

Virhe median upotuksessa.

Kouvola Pride 2018 -tapahtuman järjestelyt sujuneet hyvin

Kouvola Priden tuottaja Hanna Rädyn mukaan tapahtuman järjestelyt Kouvolassa ovat sujuneet yllättävänkin hyvin.

- Me ollaan saatu hirveän hyvin paikallisia yrityksiä mukaan ja on ollut aika helppo, varsinkin kaupungin ja muidenkin virallisten tahojen kanssa, täällä sopia asioista. Kaikki on olleet tosi avuliaita, Räty sanoo.

Räty sanoo myös olevansa positiivisesti yllättynyt Kouvolasta ja kiittelee sitä miten moni on halunnut lähteä mukaan vapaaehtoisena tekemään tapahtumaa.

Kouvola Pride 2018 -tapahtuman tuottaja Hanna Räty. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Rädyn mukaan tapahtumasta on saatu pääasiassa positiivista palautetta, varsinkin tapahtumiin osallistuneilta, vaikka negatiivistakin palautetta on ollut esillä Kouvolan paikallislehden tekstiviestipalstoilla.

Rädyn mukaan kymmenen yksityishenkilön ydinryhmä on vastannut tapahtuman järjestämisestä alusta saakka, mutta yksittäisten tapahtumien järjestämiseen on lisäksi osallistunut kymmeniä muitakin ihmisiä. Myös jotkin yritykset ovat tuottaneet lisäksi omaa ohjelmaansa tapahtumaan.

Kouvola Pridesta on Rädyn mukaan tarkoitus tehdä vuosittainen. Tapahtumaa järjestämään on perustettu tänä vuonna oma yhdistys, Kouvola Pride ry.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toistaiseksi Kouvola Pride ei ole saanut ulkopuolista avustusrahoitusta tapahtumalle. Tapahtuma on rahoitettu yritysten sponsoroinnilla ja Mesenaatin kautta tehdyn yksityisille ihmisille suunnatun rahankeruukampanjan avulla.

Jaakonpuistossa järjestetyssä puistojuhlassa puheita tasa-arvon ja translain puolesta

Puistojuhlaan Setan tervehdyksen Kouvola Pridelle toi Seta ry:n alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä.

Setan tervehdyksen Kouvola Pride 2018 -tapahtumalle toi Teija Ryhtä. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Kouvolan kaupungin tervehdyksen Kouvola Pridelle tuonut Kouvolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Juha Huhtala (vihr.) korosti puheessaan, että ihmisarvo on vakio Kouvolan kaupungissa.

- ...Kouvola on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kaupunki. Äänen korottaminen niiden puolesta, joiden oma ääni ei tarpeeksi kuulu, on täysin oikein. Joskus tuntuu unohtuvan se, ettei yhdenvertaisuus ole keneltäkään pois, Huhtala sanoi.

Kouvolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Juha Huhtala (vihr.). (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Mika Byman (vas.) huomioi tervehdyksessään Kouvola Pridelle tapahtuman hyvän osanoton.

- Teitä on täällä valtava määrä ja se on merkki siitä, että Kouvola on edelleen mainettaan parempi paikka. Ja paremmaksi muuttuu, niin kuin näemme, Byman sanoi.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Mika Byman (vas.) (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Byman korosti puheessaan myös erityisesti translain uudistamisen tarvetta. Bymanin mielestä muutoksen toteuttamiseen tarvitaan kaikkien panosta.

- Ihmisoikeuskysymyksien ajamisessa tarvitaan myös niitä, joita asia ei suoranaisesti koskekaan. Eli meitä kaikkia, Byman totesi.

Kouvola Pride 2018 -tapahtuman puistojuhla järjestettiin Jaakonpuistossa. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Puistojuhlan musiikkiohjelmasta vastasivat Lohtutorttu, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? ja Ros Cå. Puistojuhla jatkui klo 19 asti, jonka jälkeen illan ohjelma siirtyi virallisille jatkoille Kouvolan House of Rockiin.

Kouvola Priden kotisivut

Kouvola Priden Facebook -sivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!