Ruotsissa ”valtakunnan homofobi” korjasi sukupuoltaan ja meni uudelleen naimisiin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 2
Kuva youtubesta. Kuva liittyy uutiseen, jossa Maria Hansson syyttää tukholmalaisliikettä syrjinnästä kesällä 2916.

Ruotsissa Allan ja Gunilla joutuivat eroamaan 10 vuotta sitten, kun Allan halusi korjata sukupuoltaan. Nyt he, Maria ja Gunilla Hansson, menivät uudelleen naimisiin. Allan tunnettiin 1990-luvulla ”valtakunnan homofobina”, kun hän teki rikosilmoituksen ”Ecce Homo” -näyttelystä.

Ruotsalainen Expressen-lehti kertoi viime viikolla hääjutussaan, että Allan tiesi jo lapsesta lähtien olevansa nainen. Äidilleen hän paljasti jo nelivuotiaana haluavansa lapsia, mutta hän halusi olla lapsilleen äiti. Siihen aikaan 1950-luvulla sellaista käsitettä kuin transsukupuolisuus ei juuri tunnettu. Sisäisistä tunteistaan huolimatta hän meni naimisiin naisen kanssa ja perheeseen syntyi kolme lasta. Siihen aikaan hän oli Allan Nielson ja hänet tunnettiin ”evankelistana”.

Hän oli hyvä kristillisdemokraatti. Hän teki 1990-luvulla rikosilmoituksen Elisabeth Ohlsonin "Ecce Homo" -valokuvanäyttelystä. Näyttelyn suurissa kuvissa esiteltiin raamatun keskeisiä tapahtumia homonäkökulmasta. Rikosilmoituksen mukaan kuvissa loukattiin kristittyjen tunteita. Pian sen jälkeen vuonna 1998 hän sai lukea oman kuolinilmoituksensa Dala-Demokraten -lehdestä. Se oli ikävä pila. http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9809/06/dods.html


Myöhemmin avioliitto purkautui ja vuonna 2004 hän meni uudelleen naimisiin Gunillan kanssa, silloin vielä heteroparina. Sisimmässään Allan koki olevansa Maria. Salaisuus paljastui vahingossa hänen vaimolleen, kun tämä tuli kotiin ennenaikaisesti ja tapasi miehensä verkkosukissa. Gunilla ei kuitenkaan halunnut heittää miestään pellolle vaan tuki tätä seuraavina vuosina.

Allan kertoi transsukupuolisuudestaan muillekin vuotta myöhemmin, vuonna 2006. Monille kristillisdemokraateille asia oli suuri shokki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Allan voi korjata sukupuolensa Ruotsin entisen lain mukaan vain, jos hän otti eron vaimostaan. He erosivat 10 vuotta sitten ja 2011 Allanin sukupuoli korjattiin. Hänestä tuli virallisesti Maria. Siihen aikaan Gunillalla oli oma asunto, mutta he olivat edelleen hyviä ystäviä. Vuonna 2015 he päättivät uudelleen muuttaa yhteen. Yhteenkuuluvuuden tunteet olivat säilyneet.

Viikko sitten he menivät uudelleen naimisiin. Nyt heidän nimensä ovat Maria ja Gunilla Hansson. Vihkiminen tapahtui Skaran tuomiokirkossa. Vihkiäisissä oli mukana kristillisdemokraattien puoluesihteeri Acko Ankarberg Johansson.

Edessä on kiireinen ”kuherruskuukausi”. He matkustavat Tukholmaan, jossa osallistutaan Tukholman pride-kulkueeseen. Tukholmassa Maria on juontajana yleisötilaisuudessa ”Translasten vanhemmat”. Tukholman pride-viikko on elokuun ensimmäinen viikko.

http://www.expressen.se/gt/var-kand-som-rikshomofob-nu-nygift-efter-konsbytet/

2 kommenttia

Todistaa taas kerran sen tunnetun totuuden, että kaikista suurimmat homo- ja transfoobikot ovat lähes poikkeuksetta itse kaappihomoja tai -transihmisiä.
... tai biseksuaaleja. Mutta aina varmimmin foobikot ovat umpiuskovaisia.