Ystävänpäivä Youtubessa: Sateenkaarisydänkakkuja

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 1

Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Suomessa ystävänpäivä on muotoutunut päiväksi, jolloin muistetaan ystäviä, kun useimmissa muissa maissa Valentinuksen päivä on rakastavaisten juhlapäivä. Päivän tunnus on punainen sydän.

Todennäköisesti Roomassa syntyneeseen merkkipäivään liittyy ikivanhoja hedelmällisyyteen, romanttiseen rakkauteen ja parinvalintaan liittyviä uskomuksia. Ensimmäisellä vuosituhannella merkkipäivä adoptoitiin kristityn Valentinus-nimisen pyhimyksen päiväksi. Euroopasta pyhän Valentinuksen päivän perinne siirtyi 1800-luvulla Yhdysvaltoihin, jossa se kehittyi suoranaiseksi kansanjuhlaksi kortteineen, lahjoineen, rusettiluosteluineen ja muine teemaan sopivine asioineen, kuten leipomuksineen. Myöhemmin merkkipäivä palasi nykyisessä muodossa myös Eurooppaan.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman kohenemisen myötä ystävänpäivän punainen sydän ja hlbti-vähemmistöjen sateenkaarilippu ovat löytäneet toisensa. Sateenkaaren värisistä ystävänpäiväkorteista, koristeista ja leipomuksista on tullut länsimaissa trendikkäitä.


MyCupcakeAddiction-kanavan Elise valmistaa sateenkaarisydänkakun

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Eugenie Cookie - sateenkaarisydänleivoksia

Wikipedia: Ystävänpäivä

1 kommenttia

Jenkeissä aseteettin NBA:n homopelaajien kaapista ulostulolle rima korkealle, kun julkaisivat kuvitteellisen videon siitä - eli jos ulostuloon pitää olla todella näin komea

https://youtu.be/XL1KGuIcyzs

Latviassa taas luvattiin tuossa viikolla että pussaavat pariskunnat pääsevät bussilla huomenna Ystävänpäivänä ilmaiseksi, mutta vain naismiesparit.
Tulivat kuitenkin seuraavana päivänä järkiinsä ja myös homopareille sama oikeus siellä huomenna : ) ( :