Vuoden 2016 Matkamessuilla esillä myös sateenkaarinäkökulma

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 2
Suomesta lähdetään kaukomaille useimmiten Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

Helsingin Messukeksuksessa viikonloppuna 21.-24. tammikuuta järjestettävillä Matkamessuilla on mukana uusi teema-alue Pink Island, joka esittelee matkailua hlbti-kohderyhmälle.

Uuden teema-alueen avulla Matkamessut kertoo haluavansa muistuttaa paitsi ihmisten yhdenvertaisuudesta, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien matkailijoiden kaupallisesta merkityksestä. Aiheen on määrä olla esillä myös Matkamessujen ammattilaispäivänä torstaina 21.1., jolloin Toolbox Travelin Kari Halonen pitää puheenvuoron ”vaaleanpunaisesta eurosta” ja sateenkaariystävällisistä matkailukohteista.

Suvaitsevaisuus on meille erittäin tärkeä arvo, mutta sen lisäksi haluamme tuoda esille lhbti-kohderyhmän potentiaalin matkailualalla. Esimerkiksi Saksassa lhbti-matkailijat käyttivät vuonna 2014 matkailuun 13 ja Ranskassa 11 miljardia euroa, toteaa Matkamessujen myyntipäällikkö Marco Simonen.

Pink Island -teema-alueella ovat mukana Helsinki Pride, Eurogames Helsinki 2016, Matkamessujen partnerimaa Espanja, Celebrity Cruises, Vip Finland, Out Now Global, Lemon Deco ja Eckerö Line. Alueen pääyhteistyökumppanit ovat Visit Helsinki ja Finnair.

Helsinki on saanut myönteistä palautetta lhbti-matkailukohteena muun muassa kansainvälisiltä toimittajilta. Helsinki tarjoaa designin, urbaanin luonnon ja hyvien ostosmahdollisuuksien lisäksi paljon museoita ja kulttuuria sekä vilkkaan yöelämän. Tänä vuonna myös tapahtumatarjonta on erinomainen, kun suositun Pride-juhlaviikon aikana kesä-heinäkuun vaihteessa Helsingissä järjestetään arviolta 5000 vierailijaa kaupunkiin tuova kansainvälinen lhbti-ihmisten Eurogames-urheilutapahtuma, kertoo Visit Helsingin markkinointisuunnittelija Jenny Taipale.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat toimintamme peruskiviä ja toivotamme aina kaikki matkustajat tervetulleiksi lennoillemme ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Finnair tekee aktiivisesti työtä henkilöstön, asiakkaiden sekä sidosryhmiensä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta ja raportoi tästä osana yhteiskuntavastuutyötä, kertoo Finnairin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Kati Ihamäki.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, 30-vuotisjuhlavuottaan viettävät Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 21.–24.1.2016. Matkamessut ja samanaikaiset Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 22.1. klo 12–19 sekä la–su 23.–24.1. klo 10–18. Matkailualan ammattilaisille messut aukeavat jo torstaina. Tapahtuma kokoaa Messukeskukseen Helsinkiin lähes tuhat yritystä, 70 000 messuvierasta ja yli 1200 median edustajaa.

Messukeskus: Pinkkiä väriä Matkamessuilla

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Anonyymi
  • 23.1.2016, 12.16
Eikö ne muita sinne saaneet kuin Mega-Paulan ja Kalkkunan???
  • 2 / 2
  • Matkamirkku
  • 23.1.2016, 20.20
Ja ensimmäinen vali vali -kommentoija saa palkkioksi... Varmaan hyvän mielen.

Mun mielestä esiintyjät oli hauskoja, ständeillä hyvä tunnelma. Oli kiva nähdä, että messut olivat satsanneet alueeseen ja ravintolassa näytti menevän kuohuviinia mukavaan tahtiin. Finnair, kaupunki, Pride ja Eurogames mukana. Toivottavasti muutkin mukana ensi vuonna. Ainakin nyt näytti olevan suosittu ja tungokseen asti väkeä.