Joka yö eri miehen kanssa vuoden ajan - kondomit Suomesta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Venäläissyntyinen, nykyään Berliinissä asuva 26-vuotias performanssitaiteilija Mischa Badasyan aikoo hankkia yöseurakseen joka yöksi eri miehen, syyskuun alussa alkaneen Save the Date -taidenprojektin nimissä. Kondomisponsorina on suomalaisyritys.

Kuvaajan on määrä seurata Badasyania koko vuoden ajan, ja tästä vuodesta on määrä syntyä dokumenttielokuva.

Mies kertoo, että hän on seuraa löytääkseen käyttänyt homojen deittiohjelmia, kruisaillut puistoissa ja tavannut miehiä klubeilla - mutta omien sanojensa mukaan hänellä ei ole koskaan ollut rakkaussuhdetta.

Badasyan kertoo Salon-julkaisussa projektin taustoja. Suurimpana innoittajana on halu tehdä performanssitaidetta. Hän kertoo aiemmin työskennelleen poliittisten ja sosiaalisten kysymysten parissa. Nyt hän päätti tuoda huomion omaan yksityiselämäänsä. Hän kertoo kyseessä olevan yksinäisyyden ja rakkaussuhteiden, koska hän ei ole ollut eläessään rakkaussuhteessa. Hän kertoo aikovansa jakaa rakkauttaan tapaamiensa ihmisten kanssa.

Venäjällä asuessaan hän oli kaapissa, eikä ollut kosketuksissa muihin homoihin. Berliiniin muutettuaan hän taas nautti vapaudesta ja seikkailuista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Badasyanin taideprojekti on ollut jo runsaasti esillä mediassa. Hän kertoo saaneensa jo runsaasti yhteydenottoja osallistumishaluisilta miehiltä eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Brasiliasta, Lontoosta, Sri Lankasta ja Tunisiasta. Lisäksi hän aikoo etsiä seuraa puistoista, kaduilta, baareista, klubeilta tai ihan mistä vaan. Sängyn jakamisen lisäksi kyse on hänen mukaansa myös deittailusta.

Badasyan on sanonut, ettei projektissa ole erityisesti kyse homojen oikeuksien ajamisesta, vaan kyseessä on taideprojekti, jonka pohjalla on hänen oma yksinäisyytensä.

- Tässä on kyse minusta. En tee tätä koko maailmalle. Tämä kertoo minusta ja yksinäisyydestäni, sanoo Badasyan Salon-julkaisulle.

Badasyan on myös kertonut, että mahdollinsen ihastuminen johonkin seuralaiseen saattaisi olla jonkinlainen uhka projektille.

Varmuusvälineet Suomesta

Facebook-sivullaan Badasyan kertoo Save the Date -projektin olevan myös kampanja turvaseksin puolesta. Helsingin Sanomien Nyt-liitteen mukaan Badasyan on kertonut Facebook-sivullaan, että kondomit toimitti mikkeliläisyritys Safe Play Finland Oy. Suomalaisia GSpot-merkkisiä kondomeja toimitetaan Berliiniin kaikkiaan tuhat. Nyt-liitteen haastattelema toimitusjohtaja Jani Sarpi kertoo ottaneensa Badasyaniin yhteyttä Facebookin kautta ja kysyneensä, onko hänellä vielä kondomisponsoria. Keskustelun jälkeen miehet sopivat yhteistyöstä.

Salon: the man who´s promised to sleep with 365 people in a year
Nyt: Venäläistaiteilija aikoo harrastaa seksiä eri miehen kanssa joka päivä vuoden ajan
Nyt: Suomalainen kondomifirma sponsoroi venäläistaiteilijan vuoden kestävää seksiprojektia

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!