Poika kertoi äidille homoudestaan - mitä kertoikaan äiti?

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
Teinipoika kertoo äidilleen seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan. Tarinalla on tällä kertaa onnellinen loppu. (kuvakaappaus Youtube-videosta)

Kun australialainen teini-ikäinen Hayden Smith kertoo äidilleen olevansa homo, sotkee äiti käsikirjoituksen - kertomalla salaisuuden omasta elämästään.

Poika kertoo niiskuttaen äidilleen, että hän on kauan yrittänyt kerätä rohkeutta kertoakseen asiasta äidille ja hyväksyä itsensä.

Äiti kertoo hyväksyvänsä poikansa, kunnioittavansa häntä rohkeudesta, ja että on aina tukemassa häntä. Lopulta äiti kertoo, että hänellä on ollut menneisyydessä suhde naisen kanssa. Tuolloin perheen isä vielä eli, joten äiti paljasti samalla olleensa uskoton miehelleen.

Häkeltynyt poika toteaa, että "tämä on kyllä aika huvittavaa".


Tämä pojan ja äidin ulostulokeskustelu päättyy onnellisesti

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aina vastaanotto ei ole myönteinen

Kaappinsa ovet aukaiseva joutuu miltei aina miettimään läheisten reaktioita, punnitsemaan mahdollisia seurauksia ja varautumaan siihen, ettei häntä ehkä hyväksytäkään. Silti salailun päättäminen on yleensä aina helpotus itselle. Moni kokee ulostulon myötä raskaan taakan poistuvan harteilta. Toisaalta seurauksien pelossa kaapin ovet monasti avataan vasta, kun ollaan omillaan ja pystytään itsenäisesti tulemaan toimeen. Useat vanhemmille kaapista tulleet vielä vanhempien luona asuvat nuoret ovat viime aikoina omaa selustaa suojellakseen salaa taltioineet tilanteen, jossa nämä ovat asiasta kertoneet.

Toisinaan varautuminen on perusteltua.

Paitsi hyvin päättyneitä ulostuloja, on viime aikoina on esillä ollut myös kielteisiä ulostulotarinoita, jossa kaapista tullut lapsi on heitetty ulos kotoa, koska vanhemmat eivät ole suostuneet hyväksymään lapsensa homoseksuaalisuutta. Sen sijaan lasta on syyllistetty toimimisesta valinnoillaan vanhempiaan vastaan. Usein taustalla on konservatiivisia uskontoon liittyviä näkemyksiä. Lisäksi karua kieltä puhuvat tilastot hlbti-nuorten kodittomuudesta ovat olleet esillä julkisuudessa.

Kielteisemmin kävi Daniel Piercelle, joka kertoi homoseksuaalisuudestaan. Hän tuli heitetyksi kotoa ja perheestä.


Daniel Pierce tuli kaapista, mutta vanhemmat eivät hyväksyneet asiaa

Videon tultua julki, on Piercen suojaksi kerätty netissä rahaa.

Jezebel: Watch This Teen Come Out to His Mother With Shocking Results
Voice: Poika videoi hetken, jolloin kertoi äidilleen homoudestaan - myös äiti tuli kaapista!
Jezebel: Son Comes Out to Homophobic Parents With Heartbreaking Results

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!