Guys and balls (Männer wie wir)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Hannu Korhonen

Ohjaus: Sherry Horman
Saksa 2004
101 min


Henkilöt mm:
Ecki - Maximilian Brückner
Susanne - Lisa Potthoff
Gerd, Eckin isä - Dietmar Bär
Renate, Eckin äiti - Saskia Vester
Karl - Rolf Zacher
Elke - Mariele Millowitsch
Sven - David Rott
Rudolf - Christian Berkel


Elokuva kertoo parikymppisestä perheleipomossa työskentelevästä Eckistä jonka elämään tärkeänä osana kuuluu myös jalkapallo, sillä hän toimii paikallisen pikkukaupungin jalkapallojoukkueen maalivahtina. Sitten hänen joukkuejäsenensä saavat selville, että hän on homo, ja hänelle annetaan potkut maalivahdin tehtävästä välittömästi. Ecki lähtee murtuneena, mutta lupaa palaavansa oman jalkapallojoukkueen kanssa, ja että silloin katsotaan kumpi joukkueista on parempi, Eckin entinen joukkue ottaa haasteen nauraen vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ecki saa monien mutkien kautta lopulta kasattua joukkueen josta tuleekin homojalkapallojoukkue vailla vertaa. Joukossa nähdään hyvin stereotyyppisiä ranteitaan heiluttelevia neitihomoja, kuin nahkamiehiä ja S/M-karhujakin, sekä yksi äärimaskuliininen lesbo. Myös Eckin sisären Susannen ihastus tämän työpaikalta sairaalasta, Sven, liittyy mukaan joukkueeseen - Susanne toki murtuu saadessaan kuulla, että hänen ihastuksensa onkin homo, ja lisäksi Sven vielä ihastuu Eckiin. Ecki ja Sven ovat tässä porukassa ne, jotka edustavat ei-stereotyyppisiä homoja.

Tämä elokuva on jälleen kerran sellainen jonka parissa on mukava olla, siinä käsitellään ihmissuhteita, niiden vaikeuksia, ihastumisia, rakastumisia, homonaolemisen vaikeutta, ulostulemista, mutta myös stereotypioita
oikein pirteällä otteella. Näyttelijät tekevät hienot roolisuoritukset, ja tarinaan ympätty rakkauskertomus on myös koskettava. Vaikka stereotypioita näytetään paljon, ne esitetään kuitenkin sopivasti tarinaan liittyvinä, eikä niitä ole edes liikaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!