Painajainen Perheessä – Meet The Fockers

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Ossi Halme

Painajainen Perheessä jatkaa siitä mihin Perhe on Painajainen jäi. Vaikka produktioiden väliin mahtuu neljä vuotta, laskee lopputulos edelleen samojen vitsien varaan.

Ben Stillerin esittämä Gaylord ”Greg” Focker (jo on lasta nimellä siunattu) tahtoo esitellä morsiamensa Pam Byrnesin (Teri Polo) vanhemmat omille hippivanhemmilleen ennen hääkellojen kaikumista. Fockerien ja Byrnesien elämäntapojen ero vain sattuu olemaan kohtuullisen suuri. Mr. Focker (rento Dustin Hoffman) ja seniorien seksiterapeutti Mr. Focker (Barbra Streisand) ovat kuin eri planeetalta verrattuna seipäännielleeseen, CIA:sta eläkkeelle jääneeseen Jack Byrnesiin (Robert De Niro) ja tämän vaisuun puolisoon Dinaan.

Elokuvan alkuasetelma antaisi kliseisyydestään huolimatta mahdollisuuden tasaisempaankin revittelyyn, mutta lopputulos kääntyy uhkaavasti Ben Stillerin irtovistishowksi. Painajainen Perheessä tarjoaa tasaisena virtana naurunhörähdyksiä, mutta pelkkien nolojen tilanteiden ja paikoin alatyylisen huumorin varaan laskeminen latistaa lopputulosta. Ben Stiller vetää oman osansa samalla tavalla kuin kaikki muutkin roolinsa eli Stillerin eri elokuvien roolihahmoja on joskus vaikea erottaa toisistaan. Dustin Hoffmanin hippityyli puree yllättävän hyvin ja Barbra Streisand naurattaa osin omallakin kustannuksellaan. Robert De Niron kaltaiselle suuruudelle olisi suonut enemmän kuin yhden sitruunansyöneen ilmeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Painajainen Perheessä naurattaa –joskin hieman väkinäisesti – erilaisten elämäntapojen törmäyksille ja siitä riittääkin oivaa viihdettä yhdeksi illaksi. Jos leffaan ei olisi kiinnitetty suurta ja kallista tähtikaartia, olisi se kuitenkin ollut ehkä parhaimmillaan tv- tai dvd-versiona eikä valkokankaan täytteenä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!