TV1 Ulkolinja-dokumentti 27.2.: Venäjän vainotut homot

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Mikko Kivinen
  • 19
Dokumentissa tutustutaan Dimaan, jonka kimppuun hyökkäsi aseistautunut jengi homojen yhteisötilan lähellä. (Kuva: © Blakeway Productions)

Yle TV1 esittää torstaina 27.2. klo 22 Ulkolinja -ohjelmapaikallaan pysäyttävän dokumentin Venäjän vainotuista homoista. Dokumentti on alunperin Iso-Britannian Channel 4:lle tuotettu dokumentti Cold Fear: Gay Life in Russia, joka on myös kulkenut nimellä Haunted.

Dokumentti on ollut esillä myös Youtubessa, kunnes se poistettiin sieltä todennäköisimmin tekijänoikeussyistä.

Dokumentissa ohjelman tekijät pääsivät kuvaamaan läheltä homojen vastaisten liikkeiden toimintaa ja suoranaista homojen vainoamista.

Ohjelmassa kuvataan hätkähdyttävällä tavalla Venäjän ja venäläisten jyrkkää asennetta seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Venäläishomot elävät uhan alla, heitä etsitään ja vainotaan. Poliisi ei myöskään puutu homoihin kohdistuvaan väkivaltaan vaan pikemminkin rohkaisee siihen.

Dokumentissa kuvataan muun muassa vapaaehtoista järjestyksenvalvontajoukkiota "Occupy Pedofiliaa". Yksi homo huijataan ryhmän asuntoon ja häntä nöyryytetään eri tavoin. Mies joutuu "tunnustamaan" homoutensa videolla. Tällaiset videot aiheuttavat ihmisille suuria ongelmia, kun he esim. menettävät työpaikkansa ja perheyhteydet katkeavat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Venäjäläiset ovat syyttäneet, että dokumentti ajoitettiin niin, että se häiritsisi Sotšin kisoja. Venäjän Lontoon suurlähetystön mukaan dokumentti oli panettelua, joka oli ajoitettu juuri näihin päiviin.

Maailman johtajat ovat laajasti syyttäneet Putinia homolaeista, joilla estetään homojen ihmisoikeuskampanjat. Erityisesti ortodoksinen kirkko tukee vahvasti homolakeja. Ortodoksisen kirkon edustajat ovat äänessä myös dokumentissa.

Laki on antanut virikkeen monille homoihin kohdistuville hyökkäyksille. Homoaktivistien mukaan poliisi on jättänyt puuttumatta tapahtumien kulkuun.

Päivitys 27.2.2014:
Ohjelma uusitaan Yle TV1:llä keskiviikkona 5.3. klo 23.55 ja se on katsottavissa lähetyksen jälkeen Yle Areenasta viikon ajan.

19 kommenttia

Tuo ohjelma uusitaan myös keskiviikkona 5.3. klo23.55 Yle TV1:llä.

Nyt kun Venäjällä putinin törsäys-kisojen laskuja aletaan maksamaan ja rahoja riittää entistäkin vähemmän maan todellisten suurten ongelmien petraamiseen, niin syyllisille siihenkin on vain lisää tarvetta.
Ja samalla kun siellä röyhistellään venäläistä ortodoksi-stalinismi -kulttuuriperintöä kisojen vanavedessä.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 18:45
  • 2 / 19
  • Ryssät!
  • 27.2.2014, 16.28
Sairaita noi ryssät!