TV1 Ulkolinja-dokumentti 27.2.: Venäjän vainotut homot (juttukommentit)

Tuo ohjelma uusitaan myös keskiviikkona 5.3. klo23.55 Yle TV1:llä.

Nyt kun Venäjällä putinin törsäys-kisojen laskuja aletaan maksamaan ja rahoja riittää entistäkin vähemmän maan todellisten suurten ongelmien petraamiseen, niin syyllisille siihenkin on vain lisää tarvetta.
Ja samalla kun siellä röyhistellään venäläistä ortodoksi-stalinismi -kulttuuriperintöä kisojen vanavedessä.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 18:45
Huh huh, ihan kehitysmaa on kyllä tuossa rajan takana. Toivottavasti mahdollisimman moni katsoi tämän. Saavat vähän ajateltavaa..
Minusta tuo tilanne pitäisi ottaa äärettömän vakavasti rajan kummallakin puolella. Muistan neuropsykologian oppikirjasta aikoinaan esimerkin: Jos huoneenlämpöiseen vesikattilaan liedellä heittää sammakon, alkaa keittää vettä, sammakko keittyy elävältä, koska ei missään vaiheessa huomaa riittävän rajua olosuhdemuutosta; jos sammakon heittää jo valmiiksi kuumaan veteen, se havaitsee lämpöeron, hyppää pois ja säästää henkensä. Tuli tämä mieleen, kun kuunteli sitä yhtä poikaa selittämässä ko. ohjelmassa, että hän ei pidä, kuinka oma maa säätää lakeja häntä vastaan. Kannattaisi nostaa ehkä kytkintä, kun vielä voi.
Ohjelma oli järkyttävä, tuli mieleen Hitlerin Saksa! Ja kaikki vaino tapahtuu vielä valtion suojeluksessa, homoilla ei ole mitään suojaa tai turvaa. Kuinka ihmiset voivat olla noin julmia, mitä hauskuutta on kiusata viattomia ihmisiä. Tuli kiukkuinen ja voimaton olo, miten heitä voisi auttaa. Mielestäni homoilla olisi oikeus päästä Suomeen pakolaisiksi, he ovat todella hengenvaarassa Venäjällä.
Tekisi mieli tehdä jotain.. mutta miten?
Venäjä alkaa olla jo niin ongelmissa, että siellä saattaa puhjeta pian kunnon vainot tai sisällissodat..
Valtio nauttii kun ihmiset sotii keskenään, niin hallitus pysyy koossa. Niinkuin Natsi-Saksassakin kaikki oli juutalaisten syytä. Sairasta !
  • 9 / 19
  • ERKKI - VAASA
  • 28.2.2014 16:25
Tsaari Vladimir Putin rakentaa taantumuksellisten voimien kuten muun muassa ortodoksikirkon tuella uutta Neuvostoliittoa. Sinne eivät sovi mitkään “poikkeavat” ryhmät kuten muun muassa HLBT - väki. Saapa vain nähdä nostaako tuossa tsaari Vladimir Putinin valtakunnassa vielä antisemitismikin päätään ja alkavatko juutalais- vainot uudelleen! Historia saattaa toistaa itseään ainakin sillä tavoin että vapaamielisesti ajattelevien ihmisten emigraatio Venäjältä lisääntyy parhaitten tsaarinvuosien tapaan.
En ymmärrä sellaista ajatusta, että ihmisen pitäisi paeta synnyinmaastaan vainoamisen vuoksi. Se on ymmärrettävää että niin tapahtuu, mutta ei se mitään auta pidemmällä ajalla, koska kuitenkinhan syntyy kokoajan uusia homojakin, ja lesboja. Varmasti jotain muuta pitäisi keksiä. Mutta ihmisen vainoaminen seksuaalisen suuntautumisen takia on kyllä kuin pimeimmältä keskiajalta. Taas huomaa miten tietyt asiat käyvät yhteen: kirkon ja uskonnon roolin voimistaminen, nationalismi ja äärioikeistolaisuus, vähemmistöjen, eli toisten kansallisuuksien ja seksuaalivähemmistöjen vainot. Vertauksen 30-luvun Saksaan tai Suomeen 30-luvulla eivät ole liioiteltuja.

Voi vain kuvitella sitä tuskaa ja kärsimystä ja ahdistusta niillä ihmisillä.
Dokumentista näki tosiaan sen, miten Venäjällä heikohkosti pärjäävät on usutettu purkamaan yhteiskuntaraivoaan homoja ja lesboja kohtaan.
Dokumentissa esiteltyjen vihajärjestöjen vetäjäthän ja niihin osallistuvat näyttivät olevan persu-venäläisiä. Uskonnoillakin sitten se oma osansa tuossa vihanpidossa - sen puolen vihaperinnehän on Venäjällä pitkää.

Venäjän nykyiset vallanpitäjät ova vielä stalinismi-politiikka-uskonnon kasvatteja ja saavat nyt tuolla vihapidollaan välitettyä neuvostovallan aikuiset, uskonnoilla terästetyt vihaamisoppinsa uusille venäläissukupolville eteenpäin.

Ei hyvältä näytä rajan takana. Venäjällähän on sentään vähintäänkin pari miljoonaa homoa / lesboa ja bisset lisättyinä tuo syrjittyjen ihmisten osuus mennee ainakin Suomen koko väkilukuun.

Maastamuutto Venäjältä ei tietenkään ratkaise mitään, sillä hlbt-ihmisiähän sinnekin syntyy koko ajan sitä luonnollista tahtia, kuin kaikkialla aina on syntynyt - he vain joutuvat syntymään sinne vihan maailmaan.

Kun Venäjä oli neuvostoliitto, niin sille kyllä talousrajoitteita saatettiin pitää täältä Länsimaista, mutta tuota yltiökapitalismi-diktatuuri-Venäjää ei samaan kait haluta enään laittaa, vaikka siellä nykyäänkin miljoonia kansalaisiaan sorretaan.
Venäjähän laittoi oppositiopoliitikkojakin kotiarestiin.

Valitettavasti talouslamat (joka Venäjälläkin on menossa) yms. koituvat usein vähemmistöjen aseman heikentymiseksi, kun meistä tehdään syntipukkeja, kuten tuossa dokumentissa se opettaja-nainenkin suoraan sanoi.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 18:44
Harri80 ja human: Jos vaihtoehtoina on odottaa hakkaamistaan kuoliaaksi Venäjällä tai pakeneminen, kumpi olisi mielestänne parempi? Kuten dokumentissa tuli ilmi, viranomaiskoneiston puuttuminen asioihin siellä on parhaimmillaankin sattumanvaraista; naapurimaassa Suomessa ylin johtaja on vastikään todennut, että Venäjän lait ovat heidän oma päätöksensä ja siten välttämättä kunnioitettavia. Minusta on parempi säästää henkensä esim. naapurimaassa kuin jäädä omaan maahan kuolemaan. Tätä mieltä olen näistä vaihtoehdoista. Aiempina vastaavina sortokausina maan terävimmät ihmiset kuten Sigmund Freud (juutalainen) Itävallassa ja hänen perheensä laskivat merkit yhteen nopeasti ja säästivät henkensä (ko. hlön ja perheensä tapauksessa Lontoossa Iso-Britanniassa). Ne, jotka pakenivat vainojen varhaisvaiheissa, selvisivät vähimmin vaurioin.
Voi järkytys, mikä dokumentti. En ollut aivan hahmottanut, että tässä suhteessa meillä tosiaan on naapurimaana Uganda!
Harri80: Tässä ehkä auttaa yksilökohtaisen ja systeemisen tason erottaminen. Yksilön kannalta todella on hyvä säästää henkensä, mitä se vaatiikaan. Kokonaisen kansan kannalta ei ole hyvä, että sinne syntyneet joutuvat pakenemaan. Silti ko. dokumentin perusteella jos minä olisin venäläinen homo, en jäisi pelastamaan maatani marttyyrikuolonuhrina vaan nostaisin kytkintä kuten ehdotin jo aiemmin.
" Jos vaihtoehtoina on odottaa hakkaamistaan kuoliaaksi Venäjällä tai pakeneminen, kumpi olisi mielestänne parempi? "
Nostetaan nyt vielä esille toi, että Venäjällä on mahdollista laillisesti hankkia käsiase itsepuolustusta varten. Tuo käsiase ampuu kumiluoteja, jotka hetkellisesti hämää uusnatsihyökkääjää. Onkohan monet venäläiset homot hankkineet näitä "käsiaseita" suojellakseen omaa henkeään?

Yksi esimerkki näistä gummipyssyistä:
http://lesslethalalternatives.com/2012/06/27/the-russian-wasp-osa-pb-4-1-21/

Kommenttia muokattu: 01.03.2014 klo 13:55
Mikäpä sen varmempi tapa päästä hengestään kuin alkaa heilua tappavan aseen näköinen vehje kourassaan.

Todennäköisesti noilla hyökkääjillä itsellään on sellaista kättä pitempää, joka tekee huomattavasti pahempaa tuhoa kuin kumiluoti. Oikeudessa tappajan on sitten entistä helpommin vedota itsepuolustukseen, kun uhri on kaatunut ase kädessä.

Ja maastapakoa ratkaisuksi suositteleville: venäläisten yleinen kielitaito ei välttämättä ole sellaista luokkaa, jolla noin vain lähdettäisiin töihin jonnekin länsimaahan, vaikka riittävä ammattitaito sopivalta alalta olisikin tullut hankittua - ja jos olisi sattunut löytymään sellainen länsimaa, joka tulokkaan avosylin vastaan ottaisi.

Todennäköiset, edes keskipitkällä aikavälillä toteutuvat ratkaisut venäläisten sateenkaari-ihmisten ongelmiin ovat nykytilanteessa ja maan johdon nykyisillä asenteilla todella vähissä. Kansainvälinen painostus vaikuttaa ainoalta keinolta, ja sekin olisi osattava tehdä niin, että Kreml ei menetä kasvojaan eikä näytä siltä, että se on pakotettu perääntymään ulkomaiden vaikutuksesta.
Dokumentti on katsottavissa YLE areenalla. Todella surullista ja järkyttävää, että kyseiset sadistit saavat toinia rauhassa ja viranomaisilla ei ole mitään halua puuttua asiaan ja lopettaa tällainen mielivalta. Homot ovat Venäjällä todellisessa vaarassa.
Aivan, MiccoK. Kun ennen tuon dokumentin ulostuloa kommentoin tästä aiheesta tällä tavalla tällä foorumilla toisessa keskusteluketjussa, nimimerkki Ricu1999 sanoi minusta, että puran vain Venäjä-vihaani. Sanon nyt tässä, vaikka tämä onkin eri viestiketju, että minulla ei ole (ainakaan tähän asti 38-vuotisessa elämässäni ollut) Venäjä-vihaa vaan suuri huoli epävakaasta naapuristamme, joka on historiassa toistuvasti vyörynyt rajan yli idästä ja jossa ihmisoikeudet taantuvat täyttä häkää.
Katoin ton uusintana tulleena. Huhhuh. Tosiaan, tulee mieleen viime päivien uutisia seuranneena, että Hitler halusi suojella maanmiehiään naapurivaltioissa. Kun talous oli kuralla, syyllisiä haettiin tietyistä ihmisryhmistä. No, mitäpä naapurin tsaari tekee. Ei tarvinne alleviivata mikä allegoria tästä tulee, ilman allegroakin. Huolestuttaa. Ovat tossa parin kilsan päässä kuminkin, täältä katsoen.