Kaksi Pussy Riotin jäsentä jälleen pidätetty

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1
Twitterin kautta tullut kuva

Punkbändi Pussy Riotin kaksi jäsentä on ilmeisesti jälleen pidätetty, tällä kertaa Sotšissa . Heidät vapautettiin työleiriltä äskettäin. Nadezda Tolokonnikova kertoi Twitterissä, että hänet ja Maria Aljohina on otettu kiinni. Syynä ”varkaus”? He olivat liikkeellä ilmeisesti useamman aktivistin kanssa. Tieto on tullut vajaa tunti sitten.

http://www.heute.at/olympia/art5726,985993

He kertoivat puhelussa uutistoimistolle: „Istumme poloiisiautossa. He vievät meitä poliisilaitokselle Adlerin kaupunginosaan.“,

Bild.de tarkensi: syytteenä on varkaus eräässä kaupungin hotellissa. Tytöt kertoivat, että heillä ei ollut meneillään mitään mielenilmausta. He vain kävelivät keskustassa, kun poliisi tuli pidättämään isolla joukolla ja hyvin kovakouraisesti. He itse eivät mitenkään vastustaneet.

- - - - -

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Klo 13.30 Pussy Riot-aktivistit on viety poliisiasemalle. Helsingin Sanomille Amnestylta tulleiden tietojen mukaan pidätettyjä on yhteensä 7.

Joukko oli matkalla keskustassa kohti uutta protestitapahtumaa, kun poliisi iski. Oli tarkoitus tehdä video aiheesta: Miten Putin opastaa rakastamaan isänmaata.

Ilmeisesti ei olla ensimmäistä kertaa Sotšissa poliisin tiloissa. He ovat olleet jo muutaman päivän kaupungissa ja sinä aikana on jo vietetty poliisilaitoksella ja FSB:n tiloissa 20 tuntia.

Kansainvälisen olympiakomitean tiedottaja on viime päivinä toistellut Venäjän viranomaisten operaatioita tukevia lausuntoja. Luxurian osalta tiedottaja Mark Adams ilmoitti, että jäähalli ei ole mielenilmausten paikka. Nyt sama tiedottaja sanoo, että odotellaan virallisia tietoja, mutta tuntuu siltä, että tämä asia kuuluu paikallispoliisin toimialaan.

- - - - -

Klo 16.30
Neljän tunnin pidätyksen jälkeen Pussy Riot -jäsenet ovat jälleen vapaat. Siitä tuli iso mediatapahtuma, koska länsimaista lehtiväkeä Sotšissa on pilvin pimein. Ryhmää syytetään tiettävästi 200 euron varastamisesta hotellista. Miten ja milloin, yksityiskohdista ei ole tietoa.

1 kommenttia

Pussy Riot ehti kuvata videon Sotchissa.

Keskiviikkona ryhmä esitti "Putin Will Teach You How to Love" Olympiarenkaiden alla, kun Cossack Militia hyökkäsi heidän kimppuun repivät heiltä naamarit ja ruoskivat yhtyeen jäseniä. Cossac Militia käytti myös pippurisuihketta. Poliisin tullessa paikalle ketään ei pidätetty. Yhtyeen jäseniä hoidettiin myöhemmin sairaalassa. Myöhemmin yhtyeen jäsenet esittivät performanssin uudelleen samalla paikalla, poliisi seurasi vierestä. Ilmeisesti ulkomaisen lehdistön huomio esti poliisia toimimasta. Cossack Militian hyökkäys ja poliisien läsnäolo on osa videota.

http://www.theguardian.com/music/2014/feb/19/pussy-riot-attacked-whips-cossack-milita-sochi-winter-olympics

http://pitchfork.com/news/54053-watch-pussy-riots-music-video-shot-at-sochi/

BBC uutinen ryhmän maanantaisesta pidätyksestä ja vapauttamisesta:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26240794

USA Todayn raportti tapahtunesta ja selvitys Cossack Militian taustoista:
http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2014/02/20/cossack-militiamen-pussy-riot-sochi/5636603/

Kommenttia muokattu: 22.02.2014 klo 11:34