Saksalaisuutinen: Homot ja rekkakuskit häpäisevät maineikasta levähdyspaikkaa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 5

Saksalainen "iltapäivälehti" Bild seuraa aktiivisesti, miten ympäristöä surutta roskataan ja turmellaan. Rumennusta aiheuttavat graffitit, poisheitetyt vaatteet, kerjäläiset, puolalaiset siirtotyöläiset, ja monet muut. Kaikki roju, jääkaapit, huonekalut, pullot ja paperit heitellään teiden varsille. Lauantaina huomio kiinnnitettiin moottoritien levähdyspaikkaan Frankfurtin lähellä.

Tämä uusin tapaus on erityisen skandalöösi. Bild-lehden Frankfurtin painoksessa se sai paikan etusivulta. Nyt on kyse maineikkaasta levähdyspaikasta, Rosemeyer-Parkplatzista Bundesautobahn 5:n varrella. Autobahn rakennettiin jo Hitlerin aikakaudella. Bildin mukaan levähdyspaikkaa ei niinkään roskata, vaan häpäistään!

Vuonna 1938 tieosuudella yritettiin nopeusennätyksiä, ja kuuluisa pika-ajaja Bernd Rosemeyer menetti siinä henkensä. Siellä jossain on nyt Rosemeyer-muistomerkki.

Mutta tämä pyhä paikka on totaalisesti turmeltu. Kun sinne pysähtyy, on syytä puristaa sieraimet kiinni. Syylliset: rekkakuskit ja homot. Iltaisin paikka on rekkakuskien käymälä ja öisin homojen hauskanpitopaikka. Joukosta löytyy myös "tappajahomoja". Jollekin paikkaa valokuvanneelle on seksitreffiä odotteleva mies antanut varoituksen: "Paras jatkaa vaan matkaa. Täällä on jo joitakin puukotettu".

Pahaa-aavistamaton matkaaja tulee etsimään Rosemeyer-muistomerkkiä, mutta mitä hän löytää? Ruohokenttä täynnä ulostekasoja ja ehkäisyvälineitä. Onko muistomerkki hautautunut paskakasojen alle?

Todellisuudessa muistomerkki on aivan eri puolella moottoritietä, vaatimattomalla levähdyspaikalla.

(lähde: Bildblog.de)

Bildblog on saksalainen sivusto, joka vuodesta 2004 alkaen on seurannut ja kommentoinut lehtien kirjoittelua. Aluksi seurannassa olivat Axel Springerin iltapäivälehti-tyypiset sensaatiojulkaisut, sittemmin valikoima on laajentunut. Taustalla on joukko journalisteja. Kuukaudessa sivuilla käy jopa miljoona lukijaa.

5 kommenttia

Noh, minusta on ihan hyvä kiinnittää huomiota roskaamiseen, riippumatta siitä onko paikalla muistomerkkiä vai ei. Jos nyt on ihan pakko paneskella pitkin maisemia, niin olisi asiallista olla jättämättä sotkua jälkeensä. Varmasti käytetyt varmuusvälineet voi ilonpidon jälkeen toimittaa roska-astioihinkin. Vai latistaisiko tällaisen yksityiskohdan huomioon ottaminen tunnelmaa?
Suomessa monilta levähdyspaikoilta poistettiin käymälät 2000-luvun alussa. Systeemi toimi näin: homot kirjoittelivat käymälöihin kontakti-ilmoituksiaan ("tule sinne ja sinne klo xxx"). Homofobiset heterot näkivät näitä ilmoitteluja ja rajusti alkoivat tuhota näitä julkisia käymälöitä. Seurauksena oli, että tielaitos purki käymälät kokonaan pois. Rekkakuskeille ja muille hädän vaivaamille ei paljon jäänyt vaihtoehtoja kuin mennä lähimpään pensaaseen.