HBO:n Looking-sarja kertoo kolmen homomiehen elämästä San Franciscossa

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1
Looking-sarjan henkilöitä. Kuva: HBO / John P. Johnson.

HBO Nordic -palvelu alkaa näyttää maanantaina 20. tammikuuta 2014 uutta Looking-nimistä homoteemaista draamakomediaa. Sarjassa seurataan kolmea miestä tämän päivän San Franciscon gay-yhteisön pyörteissä.

Sarjaa on kuvailtu Sinkkuelämää-sarjan homoveljeksi.

- Looking on sensuroimaton kuvaus kolmesta ystävyksestä, jotka asuvat ja rakastavat nykypäivän San Franciscossa. Ystävyydestä huolimatta jokainen heistä elää erilaista elämänvaihetta, kerrotaan sarjan mainostekstissä.

29-vuotias videopelisuunnittelija Patrick (Jonathan Groff; Glee) päättää palata deittimarkkinoille ex-poikakaverinsa mentyä kihloihin ja tulla vihdoinkin sinuiksi niin itsensä, ystäviensä kuin vahempiensakin kanssa.

Taitelijan uraa luova 31-vuotias Agustín (Frankie J. Alvarez; Smash) alkaa epäillä yksiavioisuuden toimivuutta ajautuessaan yhä syvemmälle kohti parielämän kotoista idylliä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Porukan vanhin, 39-vuotias Dom (Murray Bartlett; The Guiding Light), on keski-iän kriisiä lähestyvä tarjoilija, joka tajuaa olevansa edelleen kaukana unelmistaan niin työ- kuin rakkausrintamalla.

- Ystävysten etsiessä onnea ja sopivaa parisuhdetta heidän elämänsä nivoutuvat yhteen maailmassa joka, toisin kuin aiemmilla sukupolvilla, on täynnä uusia mahdollisuuksia oikeuksineen.

Kolmikon lisäksi sarjassa esiintyy muitakin henkilöhahmoja: Domin kämppis Doris (Lauren Weedman; Hung), Agustínin poikakaveri Frank (O.T. Fagbenle; Äidin poikaystävä) ja Patrickin työkaveri Owen (Andrew Law; 30 Rock) sekä kolmikon kiinnostuksen kohteet Kevin (Russell Tovey; Being Human (UK)), Richie (Raúl Castillo; My Best Day) ja Lynn (Scott Bakula; Aikahyppy, Star Trek: Enterprise, Täydelliset naiset).

Michael Lannanin luoma ja Sarah Condonin (Bored to Death – saatavilla HBO Nordicilla) sekä ohjaaja Andrew Haigh’n (Weekend) tuottama 8-osainen sarja sijoittuu San Franciscon lahden ympäristöön. Aluetta kuvataan sekoitukseksi edistyksellistä, ennalta arvaamatonta ja seksuaalisesti avointa kulttuuria. Sarjan tekijät lupaavat, että toisin kuin muut viimeaikaiset homoista kertovat tv-sarjat Looking ei ole pelkästään seksiä ja homobaareja. Sarjassa luvataan käsiteltävän aiheita, joihin kaikki - yhtäläisesti homot ja heterot - voivat samastua: rakastuminen, työn mielekkyys, oman identiteetin rakentaminen monimutkaisessa maailmassa ja oman onnen etsiminen.


Looking-sarjan traileri

Amerikkalaistaustainen Time Warner Inc.:n tytäryhtiö HBO (Home Box Office) tunnetaan lukuisista suosituista sarjoistaan, joista muutamissa on myös sateenkaariteema. HBO Nordic AB toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Sen palveluihin kuuluu maksu-TV-kanava ja web-TV-palvelu.

Joulukuussa 2012 Suomen markkinoilla avattu internet-televisiopalvelu HBO Nordic sai keväällä 2013 kritiikkiä sopimusehdoistaan. Sittemmin palvelun ehtoja on muokattu kuluttajaviranomaisen ohjaamaan suuntaan.

Kuva: HBO / John P. Johnson.
Kuva: HBO / John P. Johnson.

HBO: Looking
HBO Nordic: Looking
Sinkkuelämää-sarja saamassa homoveljen

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Juuso
  • 19.1.2014, 16.11
Tämä tulee huomenna!