Maakuntien ääni entistä paremmin kuuluviin Setan hallituksessa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Sunnuntaina Setan hallitukseen valittiin uusia jäseniä eri puolilta Suomea. Maakuntien ääni vahvistuu. Eilen hyväksytty poliittinen strategia korostaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä kunnissa, joten tarvitaan järjestöväkeä, joka on lähellä suomalaisia kuntia.

Varapuheenjohtajksi valittu kuvataiteilija Katriina Rosavaara on Helsingistä. Hallituksen varsinaisiksi uusiksi jäseniksi valittiin Katriina Lampinen Lahdesta, Otso Arponen Kuopiosta ja Suvi Kivelä Inarista. Uusi varajäsen Hanna Vidén on Helsingistä.

Setan hallituksessa jatkavat vuonna 2014 puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi Helsingistä, varapuheenjohtaja Mikko Väisänen Tampereelta sekä varsinaiset jäsenet Sara Sundell ja Mikko Kivinen ja varajäsen Hanna Leppänen. Nämä kaikki kolme taitavat olla pääkaupunkiseudulta.


Äänestysprosessi Setan edustajakokouksissa on tavanomaista monimutkaisempi. Seta elää niin kuin opettaa. Periaatteena on sukupuolipariteetti, siis hallituksessa pitää olla sekä miehiä että naisia tietyssä suhteessa. Ennen äänestystä jokaisen ehdokkaan on ilmoitettava sukupuolensa. Niitä on kolme: mies, nainen, muu. Jos sukupuolipariteetti ei toteudu vaalissa, tulosta muutetaan niin, että saadaan miehiä ja naisia oikeassa suhteessa. Nytkin kokous joutui tarkastelemaan suoran vaalin tulosta sukupuolipariteetin kannalta. Muutoksia ei tarvittu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paikalliset Seta-järjestöt ovat lähellä kuntatasoa. Eilen hyväksytyssä poliittisessa strategiassa lähivuosille korostetaan, että kunnissa tulee suunnitella, toteuttaa ja arvioida toimenpiteitä hlbtiq-ihmisten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi. Lakisääteisissä dokumenteissa, kuten lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmissa, vanhusstrategioissa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmissa tulee olla mukana seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus.

Audio
Setan uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu kuvataiteilija Katriina Rosavaara on 38-vuotias kuvataiteilija. Hän kertoo itsestään näin: (kesto 1 min 10 sek)
Audio
Hallituksen vaalissa eniten ääniä sai lahtelainen Katriina Lampinen. Hän on Lahden Setan perustajajäsen ja tällä hetkellä järjestelee tulevaa Lahden pridea tammi-helmikuun vaihteeseen. Haastattelun kesto 2 min 30 sek

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!