Sateenkaarikansan elokuvafestivaali Vinokino 2013 käynnistyy Turusta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 1

22. kerran järjestettävä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino käynnistyy perjantaina Turussa, jossa sitä vietetään 25.-27. lokakuuta. Turun Vinokinon elokuvat esitetään Alvariumissa.

Helsingissä Vinokino-festivaali on kahta viikkoa myöhemmin, 8.-10. marraskuuta, jolloin näytökset keskittyvät elokuvateatteri Andorraan.

Festivaali on pienimuotoisempana myös Tampereella (31.10-3.11.), Jyväskylässä (1.-2.11.) ja Oulussa (8.-9.11.).

Turun seudun Seta ry:n järjestämän Vinokinon järjestäjien mukaan festivaali tuo viihdyttävää katsottavaa ja ajankohtaisia näkökulmia kaikille elokuvan ystäville. Sen elokuvakattaus kerää yhteen populaarikulttuuria, musiikkielokuvia ja humoristista kerrontaa, koskettavia tarinoita unohtamatta. Elokuvatarjonnan lisäksi Vinokino-festivaalin tapahtumiin kuuluu erilaista oheisohjelmaa: näyttelyitä, työpajoja ja bileitä.

Vinokino on nostanut esiin ohjelmistosta erityisesti kolme lauantainäytöksenä olevaa elokuvaa:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

James Francon tähdittämä dokufiktio Interior. Leather Bar.


http://www.interiorleatherbar.com/about/
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Interior


Kotimaisena ensi-iltana nähdään Riikka Kaihovaaran Jotain siltä väliltä, joka kuvaa transsukupuolista Ninoa. "Dokumenttielokuva Ninosta, joka päätti ryhtyä elämään poikana. Millaista on etsiä itseään ja sukupuoltaan maailmassa, jossa tarjolla tuntuu olevan vain kaksi vaihtoehtoa?"

http://www.facebook.com/jotainsiltavalilta
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Jotain


Määreellä “anti-jukebox-musikaali” kuvattava Peaches Does Herself.


http://peachesdoesherself.com/
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Peaches


Lauantaina järjestetään Turussa ja myöhemmin myös Helsingissä myös elokuvabrunssi, jossa esitetään filmatisointi stand up -kooomikko Margaret Cho'n vuoden 2010 Amerikan kiertueelta. Cho nähdään joulukuun 19. päivä myös stand up -keikalla Helsingin Savoyssa.


Turussa Vinokinoon liittyvä aktiviteetti alkaa jo tiistaina 22.10., jolloin Bar Soinnussa vietetään Viiniä ja elokuvaa -iltaa. Keskiviikkona Köysiratagalleriassa puolestaan alkaa Tuisku Torkkelin viikon kestävä drag queen -aiheinen valokuvanäyttely There's no cherry to pop.

Turun Vinokino-tapahtumaviikko huipentuu lauantaina 26.10. Turun Klubilla juhlittaviin Oi Venäjä! -pääbileisiin, jossa nähdään Turku Burlesquen ohjelmanumeroita ja tanssikansaa tanssittaa Cool Cat dj-parivaljakko. Vinokinon Oi Venäjä! -teemaiset oheistapahtumat ovat osa Turussa samalla viikolla vietettävää Voi Venäjä! -ihmisoikeusviikkoa.

Tarkemmat tiedot paikkakuntakohtaisesta ohjelmasta, aikatauluista ja pääsylipuista kerrotaan tapahtuman nettisivuilla http://www.vinokino.fi/

Liput elokuvanäytöksiin maksavat opiskelijoille ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenille 6 euroa. Muille lipun hinta on 8 euroa.


Turun Seta ry:n toteuttaman Vinokino keskittyy yksinomaan sateenkaariteemaisiin elokuviin. Helsingissä vuosittain alkusyksystä järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoon on myös vakiintunut joukko hlbti-vähemmistöjä koskettavia filmejä.

www.vinokino.fi

1 kommenttia

AVA-tv esitti juuri James Francon haastattelun ohjelmasarjassa Tähdet kertovat. Se on katsottavissa ainakin tällä hetkellä osoitteessa:
http://www.katsomo.fi/?progId=255978

Haastattelu esitettiin tv:ssä USA:ssa joulukuussa 2010. Elokuva Interior Leather Bar on valmistunut tuon haastattelun jälkeen.

Ohjelman esittely
http://www.avatv.fi/ohjelmauutiset/artikkeli.shtml/tahdet-kertovat-james-francolla-erikoinen-suosikkikirosana/2013/10/1823399

Kommenttia muokattu: 26.10.2013 klo 22:45