Celebrating Tom -näyttely avautuu Helsingissä Vaasankadulla

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • vaeltaja2006
  • 1
Istumassa Jari Leinonen ja Kati Mustola, puhumassa elokuvan ohjaajakaksikko.

Celebrating Tom -näyttely avautuu Helsingissä Made in Kallio -verkoston toimitiloissa tänään klo 12. Paikka on Vaasankadulla (no 14). Ympärillä on kävelykatu ja punaisten lyhtyjen alue. Kadun molemmin puolin on erilaisia eroottisia studioita. Tomin taide sopii siihen ympäristöön.

Made in Kallio mainostaa itseään "tulevaisuuden tehtaana, tehtaanmyymälänä ja kahvilana". Se on taiteilijayhteisön workshop-paikka. Kävimme katsomassa paikkaa ja näyttelyä. Mia Lehti kertoi lehdistötilaisuudessa Made in Kallio -tilasta, miten se toimii ja sen ensimmäisestä näyttelystä. Ikkunassa tulijaa vastassa on suuri taideteos, ja siitä kertoi tekijä Jari Lehtonen.

Sen jälkeen tutkija Kati Mustola kertoo, miten Touko Laaksosesta tuli Tom of Finland. Touko oli upseeri, ammattipianisti ja mainosgraafikko, ennen kuin hän ryhtyi päätoimisesti taiteilijaksi.

Lopuksi Touko Laaksosen elämää kuvaavan elokuvan ohjaajat Vesa Kuosmanen ja Henri Huttunen kertovat suhteestaan Toukoon ja hänen kuviinsa.

Näyttely on auki vain viikon. Ainakin Stradassa puhutaan perjantai-iltana Tomista ja hänen taiteestaan.

1 kommenttia

Lauantai 14.9. klo 14.30 Touko Laaksosen henkilöhistoriaan perehtynyt tutkija Kati Mustola haastattelussa. Haastattelijana ja Touko Laaksosesta keskustelemassa Rakel Liekki.