Ruotsalainen Alexander Bard kehottaa olympia-boikottiin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 4

Ruotsalainen aktivisti Alexander Bard on facebook-sivuston Rainbow Riots -perustaja ja ylläpitäjä. Sivustolla otetaan rohkeasti kantaa. Bard yrittää yhä puhua olympiaboikotin puolesta. Hänen mielestään yksikään maa ei lähettäisi urheilijoitaan apartheid-maahan. Miksi Venäjälle? Venäjällä on lähes apartheid-tilanne vainottuja seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Venäjän tukahduttava homopropagandalainsäädäntö tuli voimaan, kun Putin allekirjoitti lain viime kuussa. Se ei aiheuttanut juuri mitään kommentteja. Kaikkialla vain vaiettiin. Sen takia Bard halusi, että Tukholman Pridessä tämä teema on esillä.

Hän kertoo, että hänen ystävänsä Venäjällä ovat kauheassa tilanteessa. Hän puhui asiasta Priden avajaisissa. Nyt urheilijoita lähetetään olympiakisoihin maahan, jossa heterot hätyyttelevät homoja. Hän vaatii Ruotsin vallassa olijoita asettumaan Venäjän laajenevaa homofobiaa vastaan. Olympiakisoja pitäisi nyt boikotoida. Ne ovat Putinin maineelle tärkeimmät kisat. Venäjä on nopeasti matkalla kohti homofobista diktatuuria. Uutena ajatuksena on tullut idea boikotoida sponsoroijia.

Alexander Bard on jo superjulkkis Venäjällä. Riskinä on, ettei hän enää koskaan pääse vierailulle Venäjälle, mutta siitä huolimatta hän puhuu aiheesta. Ja Moskovan Pride voisi ihan hyvin tulla sadaksi vuodeksi Ruotsiin. Palautetaan se takaisin sitten joskus Moskovaan, kun sellainen sallitaan. Moskovan pride-kiellot ovat oikeuden päätöksellä voimassa vuoteen 2112.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(DN.se eilen)

Alexander Bard on kirjailija ja muusikko, mutta samalla poliittinen aktivisti. Hän on kirjoittanut mm. huumelainsäädännöstä, seksityöntekijöiden oikeuksista ja seksuaalivähemmistöistä. Tällä hetkellä hän kai toimii Ruotsin keskustapuolueessa.

4 kommenttia

**Tunnetaan varmaan parhaiten Army of Lovers bändin perustajana.
  • 2 / 4
  • ERKKI - VAASA
  • 1.8.2013, 19.22
Sotšhin “talviolympialaisten” boikotti on kannatettava ajatus! Uutta Neuvostoliittoa rakentavalle ja “olympialaisista” suurta propagandavoittoa odottelevalle tsaari Vladimir Putinille se olisi isku vasten kasvoja ja oivallinen osoitus sitä että hänen räikeää ihmisoikeuksia polkevaa, diktatorista linjaansa ei maailmalla hyväksytä.
Muutoinkin sopii kysyä onko yleensäkään missään päin maailmaa mitään järkeä haaskata kansalaisten varoja mielettömän kalliiseen, läpimätään olympiakisatouhuiluun? Vastikään Brasiliassa ihmisten mieliä kuohutti se että Rion olympiakisajärjestelyihin tuhlataan rahaa jota tarvittaisiin kipeämmin esimerkiksi sikäläisten, laajojen sosiaalisten ongelmien ratkaisuun kuin jonninjoutavaan urheilukisahömpötykseen!