Ranneliike.net Helsinki Priden matkassa

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • -
Ranneliike.netin löytää Helsinki priden puistojuhlasta ranneliike.net -kyltin alta.

Lauantaina 29. kesäkuuta Helsingin ydinkeskustassa järjestettiin pride-kulkue ja sen jälkeen Hakasalmen puistossa puistojuhla. Ranneliike.net oli mukana molemmissa, ja perinteiseen tapaan sivustolla kerrotaan kuvin ja sanoin päivän tapahtumista.

Kulkuekuvista julkaistaan galleria viimeistään sunnuntaina.

Priden puistojuhlapaikan esiintymislava oli pystyssä, kun ensimmäiset puistojuhlan infotorilla mukana olevat toimijat alkoivat yhdeksän aikaan pystyttää pisteitään. Infopisteitä on esimerkiksi kansalaisjärjestöillä, palvelujärjestöilä, puolueilla ja ammattiyhdistyksillä. Näiden lisäksi on ruokatelttoja. Yhteentoista mennessä suuri osa on saanut oman pisteensä lähes valmiiksi.

Aamun sateinen sää muuttui pilvipoudaksi ja iltapäivällä aurinkokin paistoi pilvien lomasta.

Pride-kulkueeseen osallistuminen alkoi Senaatintorilla kello 12. Kulkue lähti liikkeelle yhdeltä. Se eteni Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä pitkin Hakasalmen puistoon, jossa puistojuhla käynnisti kahden jälkeen, kun kulkue saapui määränpäähänsä. Rauhallisesti sujuneeseen kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan jopa 9 000 ihmistä. Puistojuhlassa sitäkin suurempi määrä oli levittäytynyt ympäri Hakasalmen puistoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-kulkueväelle jaettiin ennen kulkueen lähtöä Senaatintorilla ranneliike.netin violetteja ilmapalloja.

Hakasalmen puistossa järjestettävässä priden puistojuhlassa oli aiempien vuosien tapaan ranneliike.netin piste, jossa saattoi käydä moikkaamassa ranneliike.netin ja Sateenkaariyhteisöt ry:n taustalla toimivaa väkeä. Kiireen keskeltä löytyi aikaa muutama hetki ajatusten vaihtamisellekin.

Ranneliike.netin pisteellä oli myynnissä kasseja, vaikkapa shoppailureissulle. Painatuksia on kahta erilaista ja hinta kymmenen euroa kappaleelta. Myös aiemmilta vuosilta tuttuja erilaisia paitoja oli myynnissä.

Puistojuhlassa ranneliike.netin pisteellä on myynnissä kymmenen euron hintaan oheisenlaisia kasseja.

Jaossa oli myös ranneliike.netin ja Miesten kesken turvallisesti -työn turvaseksipakkauksia.

Ranneliike.netin pisteellä saattoi käydä jättämässä myös palautetta, ideoita ja muita terveisiä kirjallisessa muodossa. Viestejä - ja yhteystietonsa - jättäneiden kesken arvotaan oheisen kuvan mallinen kassi. Voittajalle kassi toimitetaan myöhemmin henkilökohtaisesti.

Kulkueeseen lähtijöille jaetaan ranneliike.netin violetteja ilmapalloja. Kuva kesältä 2012.

Ranneliike.netin Helsinki Pride 2013 -sivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!