Lesbo tulossa, vanhemmat riemuitsevat. Australialainen mainos.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 10
Onneksi olkoon, saatte lesbon, sanoo lääkäri ultaäänitutkimukseen tulleelle odottavalle äidille ja tämän partnerille. Kamerakuva mainoksesta.

- Onneksi olkoon, saatte lesbon, sanoo sikiötä ultraäänellä tutkiva lääkäri. Ja tulevien vanhempien riemulla ei ole rajoja. - Saamme lesbon. Miten ihanaa....

Kohtaus on australialaisesta mainoksesta, joka on suunnattu heteropareille ja yleensä yhteiskunnan valtavirralle. Kampanjan takana on australialainen yhteisö Parents and Friends of Lesbians and Gays. Heidän tiedottajansa Shelley Argent sanoo, että provokatiivisen mainoksen tarkoituksena on korostaa , ettei homous tai lesbous ole yhteydessä kulttuuriin tai vanhemmustaitoihin. Ihminen vain syntyy sellaiseksi. Kampanjan on luonut brisbanelainen vapaa mainostoimittaja Steve Minon.

Queenslandilainen ulkomainosyhtiö GOA on lahjoittanut kampanjan julisteversiolle 60 000 Australian dollarin arvosta julkaisualustaa. GOA:n johtaja Chris Tyquin on sanonut pyrkivänsä vaikuttamaan siihen, että mainostilan tarjoajat muualla maassa ottaisivat esimerkkiä.

Vanhempien riemuilun vähitellen laantuessa videossa seuraa teksti, joka toteaa, että kuka tahansa voi syntyä homona tai lesbona. Jatkorivillä todetaan, että avioliittotasa-arvo on perhekysymys.

Mainoksen sanoma on luotu avamaan ajatuksia. Ultraääniteknologialla ei pystytä osoittamaan sikiöiden tulevaa seksuaalista suuntautumista.


Mainoksen valistava osa toteaa, että kuka tahansa voi syntyä seksuaalivähemmistöön kuuluvaksi. Ja siksi tasa-arvoinen avioliittomahdollisuus on yleinen perhekysymys.
Vanhemmat riemuitsevat hyvästä uutisesta. - Saamme lesbon.

NZ Heraldin uutinen ja linkki mainokseen

10 kommenttia

  • 1 / 10
  • Transnuoren äiti
  • 21.6.2013, 18.30
Sama mainos olisi mielenkiintoista nähdä transsukupuolisista, sillä hekin vain syntyvät sellaisiksi. Itse en tosin kiljuisi riemusta, sillä kukaan rakastava vanhempi ei toivo oman lapsen syntyvän sellaiseen tilaan, joka tuottaa tuskaa. Cis-sukupuolisilla (homoilla, heteroilla tai millä vaan) on yksinkertaisesti helpompaa.
Uskoisin, että tuskan tuottamiseen vaaditaan muita ihmisiä, johon itseään peilaa. Myös asenteilla on suuri vaikutus siihen, minkälaiseksi transsukupuolinen elämänsä kokee.