Exoduksen puheenjohtaja pyytää anteeksi konversioterapian aiheuttamaa vahinkoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Exodus International kutsuu itseään ”maailman vanhimmaksi uskoa ja homoseksuaalisuutta käsitteleväksi kristilliseksi papistoksi”. Nyt se lakkauttaa toimintansa 37 vuoden jälkeen.

Exoduksen puheenjohtaja Alan Chambers totesi: ”On omituista olla ihminen, jota sekä kirkon sateenkaariyhteisöön kohdistama käsittely on loukannut ja myös olla ihminen, jonka on pyydettävä anteeksi sitä, että on osa juuri tätä loukkausta ylläpitänyttä järjestelmää.
Tänään on ikään kuin olisin juuri herännyt tuntemaan voimakkaammin, miten tuskallista on olla synnin tekijä vihaisen kirkon käsissä.

Tietäkää, että olen syvästi pahoillani. Olen pahoillani siitä tuskasta ja loukkauksesta, jota useat teistä ovat kokeneet. Olen pahoillani siitä, että jotkut teistä taistelivat vuosien ajan sen häpeän ja syyllisyyden parissa, jota tunsitte, kun suuntautumisenne ei muuttunut.”

Chambers lisäsi: ”Olen todella pahoillani siitä, että moni on kävellyt pois uskostaan ja että jotkut ovat riistäneet itseltään hengen. Loppuelämäni en julista muuta kuin evankeliumin koko totuutta, joka merkitsee armoa, laupeutta ja kutsua kaikille solmia rikkomaton liitto kaikkivaltiaan Jumalan kanssa.”

41-vuotias Chambers myönsi, että miehet edelleen vetivät häntä puoleensa ja myönsi järjestönsä saaneen muut ihmiset kärsimään heidän omaan sukupuoleensa kohdistuvan vetovoimansa takia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Chambers sanoi myös olevansa pahoillaan siitä, että sateenkaari-ihmisten leimaaminen joskus johti itsemurhiin. Hän kieltäytyi kuitenkin pyytämästä anteeksi seksuaalisuutta ja avioliittoa koskevia ”syviä raamatullisia vakaumuksiaan”.

Chambers saavutti kansainvälistä huomiota vuonna 2011 Lisa Lingin haastateltua häntä osana Oprah Winfrey Networkin (OWN) ”Rukoile homo pois”-terapiaa käsittelevää erikoisohjelmaa. Siihen aikaan hän väitti sateenkaari-ihmisten voivan elää kristillisen uskonsa mukaisesti.

Viime kesäkuussa hän kuitenkin sanoi, ettei homoseksuaalisuutta voida ”parantaa” ja ihmiset voivat vahingoittua terapiasta, jonka tarkoituksena on muuttaa heidät heteroiksi. Hän aikoo nyt lukea pitkähkön anteeksipyyntönsä torstai-iltana lähettävässä uudessa OWN-ohjelmassa.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!