Fasistit pahoinpitelivät homoaktivistin aivokuolleeksi Pariisissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 11

Kolme skiniä, heidän joukossaan nainen, hyökkäsi 18-vuotiaan opiskelijan Clément Méricin kimppuun lähellä Saint-Lazaren rautatieasemaa Pariisissa keskiviikkoiltana. Uhrille järjestetään vigilia tänä iltana.

Demokraattinen sosialistinen puolue Parti de Gauche totesi lausunnossaan: ”Fasismin kauheus on äsken tappanut keskellä Pariisia. Mies, jonka äärioikeistoon, nimenomaan JNR-ryhmään (Jeune Nationaliste Revolutionnaire – Nuori kansallinen vallankumouksellinen) kuuluva joukko iski väkivaltaisesti maahan ja jätti siihen liikkumatta, julistettiin tänä iltana aivokuolleeksi Pariisin Pitié-Salpëtrière-sairaalassa.” JNR-ryhän johtaja Serge Ayoub torjui väitteet hänen ryhmänsä osuudesta tapahtumaan.

Äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen sanoi nuoreen opiskelijaa kohdistunutta hyökkäystä inhottavaksi ja vastenmieliseksi, mutta väitti, ettei JNR:n kaltaisilla ryhmillä ollut mitään sidoksia hänen puolueeseensa. Radion toimittajan kysyessä häneltä, miksi yhdellä hyökkääjistä oli puolueen logo paidassa, hän suuttui. ”Tällaisen yhteyden luominen on hävytöntä. Haluan todella tietää, kuka tämä todistaja on. Teillä ei ole mitään todisteita.” La Pen vastasi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen vastaiset rikokset ovat lisääntyneet valtavasti tasa-arvoisen avioliittolain tultua hyväksytyksi.

Pink News (Englanti)

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • Kunpa voisin pelastaa
  • 6.6.2013, 19.51
Ihan kamalaa. Miten voi ihmiset tehdä tuollaista toisille...

Meille on annettu kyky satuttaa tai vaikka tappaa toisia, mutta jos on oikeasti tosi paha olla itsensä kanssa, niin siitä voi parantua vain muuttumalla itse. Tai jos tämä ei kelpaa, niin kaikilla on kyllä oikeus valita onko oman elämä sen arvoinen - ei koskaan muiden!
Kyllähän sitä luonnottoman uskonnon oikeistoryhmät vihaa lietsoivatkin tuolla Ranskassa koko talven ja kevään. Vihan lietsonnalla tuppaa olemaan ikävät seuraukset.

Pariisin Pride on sitten 29. kesäkuuta ja heinäkuulla 10.-20. vietetään Marseillessä EuroPrideä.

Saapas nähdä, miten Ateenan Pridessä nyt lauantaina käy, iskeekö sikäläinen fasistipuolue.

Pride-kalenteri: http://www.nighttours.com/gaypride/

Kommenttia muokattu: 06.06.2013 klo 21:57