Britannia: Ylähuone lähetti avioliittolain valiokuntakäsittelyyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Brittiparlamentin ylähuone on puoltanut suurella äänten enemmistöllä tasa-arvoista avioliittoa koskevan lakialoitteen viemistä valiokuntakäsittelyyn. Ylähuone kävi aiheesta kaksipäiväisen kiivaan keskustelun.

Hylkäämisen puoleta äänesti 148, mutta selvä enemmistö, 390, kannatti lain viemistä valiokuntakäsittelyyn.

Lakiesitystä vastustavia kommentteja kuului etenkin konservatiivisilta ja uskonnollisilta tahoilta. Yksi vastustavan kannan ilmaisseista oli Canterburyn arkkipiispa Justin Welby. Keskustelun odotetaan jatkuvan avioliittoasiasta edelleen kiivaana. Lakiuudistuksen kannattajien määrä ylähuoneessa oli kuitenkin monia odotuksia selvästi suurempi. Sitä pidetään merkkinä siitä, että laki olisi menossa läpi.

Valiokuntakäsittelyn jälkeen lakiesitys palaa ylähuoneen käsiteltäväksi ja äänestettäväksi.

Lakiuudistusta kannattavat mielenosoittajat ottivat tuloksen hurraten vastaan. Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien sen sijaan kerrotaan olevan pettyneitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Tämä on rakkauden, avioliiton ja tasa-arvon voitto. Olemme taas askeleen lähempänä tasa-arvoisen avioliiton tavoitettamme. Tämä viestittää siitä, että ylähuone kannattaa periaatetta, että meidän kaikkien tulee olla tasa-arvoisia lain edessä, kommentoi ihmisoikeusaktivisti Pete Tatchell asiaa PinkNewsin mukaan.


Parlamentin alahuone hyväksyi toukokuussa lakiesityksen Englantia ja Walesia koskevasta tasa-arvoisesta avioliitosta pitkän keskustelun jälkeen äänin 366-161.

Skotlannissa asiasta säädetään omaa lakia.

BBC: Gay marriage bill: Peers back government plans
PinkNews: House of Lords votes in favour of same-sex marriage bill at second reading
GayStarNews: Landslide vote for gay marriage in House of Lords

4 kommenttia

Järjestäisivät nyt pikaisesti vastamielenosoituksen, niin Soini pääsisi taas mielipuuhaansa. Vai tapahtuukohan sekin vasta lain tultua lopullisesti voimaan?
Juu ja ängetään Soinin taskuihin E_a_H ja Riquman mukaan! :D En tosin usko, et Briteissä tulee jälki mielenosoituksia.