Malmö: Lesbopoliisi myrskyn silmässä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

QX kertoo, että Jeanette Larsson on se poliiisitarkastaja Skånessa, joka paljasti rasistisen kielenkäytön poliisin kursseilla ja kertoi, miten transihmisen itsemurhaa naureskeltiin. Jeanette kuuluu gaypoliisien yhdistykseen.

Monet kolleegat tukevat Jeanettea, mutta hän kertoo, että jotkut poliisin johdossa katsovat kieroon. Kuitenkin hän on tehnyt mielestään oikein. Gaypoliisit-järjestö tukee häntä, samoin ammattiliitto ja jotkut työtoverit.

Jeanette aluksi kertoi esimiehelleen kurssilla käytetyistä nekru-nimityksistä, mutta nän ei saanut ymmärtämystä. Sitten hän kirjoitti poliisin johdolle, mutta ei saanut mitään vastausta. Sitten tuli kokous, jossa esimies kertoi nauraen naisesta, joka oli pukeutunut mieheksi. Tämä oli hypännyt kerrostalon kahdeksannesta kerroksesta. Monet yhtyivät nauruun. Jeanette kertoi juuri tulleensa poliisin edustajana Tukholman Pridestä eikä tämä transihmisen tapaus naurata yhtään.Tuli aika hiljaista.

Jeanette kirjoitti kokemuksistaan poliisijohdolle ja vetosi siihen, että esimiesten on oltava esimerkkinä. Hän vetosi toiminnan arvopohjaan ja moninaisuuden kunnioittamiseen. Hänet kutsuttiin poliisin johdon puheille ja häneltä tivattiin, mitä hän puuhailee. Lääninpoliisimestari sen sijaan kiitteli Jeanetten toimintaa. Nyt on päästy niin pitkälle, että transihmisen tapaus tulee selvitettäväksi.

Skånen poliisissa on viisi avoimesti homoseksuaalista poliisia - kaikki naisia. Miehet eivät tule esiin tai eivät ole tervetulleita poliisin organisaatioon. Jeanette kertookin kuulleensa, että hänestä kyllä pidetään, mutta homoa sinne ei haluta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jeanetten toimista on tullut erilaista palautetta. Jotkut poliisit ovat sitä mieltä, että on epäeettistä keskustella sisäisistä asioista lehdistön kanssa. Toiset pitävät sitä hyvänä. Ei ole kiva, että valkoiset keski-ikäiset miehet ovat normina poliisissa. Nuoremmat näkevät, ettei se ole oikein. Polisiitalossa on paljon pelkoja ja tietämättömyyttä. Tietämättömyys ruokkii ennakkoluuloja. Jos halutaan hoitaa hyvin kontaktit kansalaisiin, täytyy vaikuttaa siihen, miten poliisin sisällä asioista puhutaan.

Malmön tapahtumia aikaisemmin ranneliikkeessä:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=2&thrdid=7667

4 kommenttia

Voi vain kuvitella, miten on Suomessa kulissin takana, kun paskalakit eivät halua nähdä viharikoksia eikä osallistua kansainväliseen homopoliisien yhteistyöhön.

Jeanette on työsuojelun asialla, nimittäin paskalakkia, joka ei kunnioita seksuaalivähemmistöjä ei myöskään seksuaalivähemmistöön kuuluvan ole mikään velvollisuus kunnioittaa.
> paskalakkia, joka ei kunnioita seksuaalivähemmistöjä ei myöskään seksuaalivähemmistöön kuuluvan ole velvollisuus kunnioittaa.

Ja nimenomaan aina juuri toisten pitää aloittaa, ei koskaan minun...