Homofobisia murhia Kolumbiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Sateenkaariväen kamppailusta huolimatta homofobiset rikokset ovat kasvussa Etelä-Amerikassa. Pelkästään Kolumbian Karibian puoleisella alueella on tänä vuonna murhattu seitsemän ihmistä homofobian perusteella. Kaksi murhista tehtiin Atlánticon maakunnassa, kaksi Bolívarissa, kaksi Césarissa ja yksi Magdalenassa. Useimmissa tapauksissa murhaajat käyttivät teräaseita tai lyömäesineitä.

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Caribe Afirmativo-järjestön johtaja Wilson Castañeda on sitä mieltä, että Karibian homofobia on järjestelmällistä. Väite perustuu sateenkaariväestöön vuodesta 2007 kohdistuneiden väkivallantekojen lukumäärään Karibialla. Tänä aikana seksuaalivähemmistöihin kuuluvin ihmisiin kohdistui 84 murhaa, ja tärkeimpänä syynä oli uhrin seksuaalinen suuntautuminen.

Castadeña paljasti myös sateenkaariväkeä eniten hermostuttavan asian: ”45 tapauksessa eli hieman yli puolessa käytettiin teräsaseita. Kuolinsyystutkijat ovat aina kertoneet, että niissä tapauksissa, joissa murhaaja riistää hengen uhrilta teräasein, näyttää siltä, että hyökkääjän tarkoituksena on ollut aiheuttaa enemmän tuskaa uhrille.”

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!