Pariisissa osoitettiin mieltä sunnuntaina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Sunnuntaisen Pariisissa järjestetyn homoavioliittoja vastustavan mielenosoituksen viestin kärki kohdistui entistä selvemmin yleisemmin Ranskan sosialistihallitusta ja presidentti Francois Hollandea vastaan.

Protestoijat haluavat jarruttaa tai estää toteutumasta muita hallituksessa tekeillä olevia sosiaaliliberaaleja uudistuksia, jotka esimerkiksi liittyvät keinohedelmöitykseen ja kohdunvuokraukseen.

Arviot mielenosoittajien määrästä vaihtelivat poliisin 150 000:sta järjestäjien miljoonaan.

Laajat mielenosoitukset samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastaan käynnistyivät Ranskassa syksyllä 2012. Ranskassa vahva katolinen kirkko on tukenut liikehdintää vahvasti. Myös pappeja ja piispojakin on ollut aiemmissa mielenosoituksissa runsaasti. Mielenosoituksen yleispoliittisemman luonteen vuoksi pappeja oli tällä kertaa vähemmän, ja piispatkin ovat ottaneet etäisyyttä.

Mielenosoituksen yhteydessä on pidätetty lähes sata väkivaltaisesti käyttäytynyttä ihmistä. Mellakkapoliisi joutui turvautumaan myös kyynelkaasuun, taltuttaakseen päälle käyneitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lauantaina tuli kuluneeksi viikko siitä, kun presidentti Francois Hollande 18. toukokuuta allekirjoitti samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyvän lain, jolloin Ranskasta tuli maailman 14. samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksynyt maa. Lainsäädäntöprosessia siivittivät kuukausia kestänyt väittely ja mielenosoitukset.

***

Ranskan ensimmäiset samaa sukupuolta olevan parin häät on määrä järjestää keskiviikkona Montpellierissä. Kaupunki on julistanut Ranskan homokulttuurin pääkaupungiksi.

France24: Thousands join Paris rally against gay marriage law

1 kommenttia

Ylihuomenna keskiviikkona vihitään Ranskan ensimmäinen homopari.

Montpellierin pormestari Hélène Mandroux vihkii Vincent Autinin ja Bruno Boileaun (kuvassa). Vincent ja Bruno eivät ole käyttäneet parisuhteensa rekisteröintimahdollisuutta (PACS-sopimus), sillä he pitivät sitä toisen luokan avioliittona ja halusivat odottaa lainmuutosta.

Vihkitilaisuuteen osallistuu myös Ranskan perheministeri Dominique Bertinotti.

http://www.queer.de/bild-des-tages.php?einzel=397

Kommenttia muokattu: 27.05.2013 klo 13:33