Pariisi: Protestit homoavioliittoja vastaan jatkuvat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Pariisin riemukaari on Champs-Elyseen toinen pää.

Pariisissa odotetaan sunnuntaina 200 000 ihmisen osoittavan mieltä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan.

Poliisi on varautunut mielenosoituksiin vankasti, sillä mielenosoittajien joukossa arvellaan viranomaisten mukaan olevan satoja kovan linjan aktivisteja, joiden odotetaan myös aiheuttavan ongelmia. Järjestystä turvaamassa on tuhansia poliiseja.

Lauantaina Champs-Elyseellä otettiin sikäläisen poliisin mukaan jo lauantai-iltana kiinni 50 homoavioliittojen vastustajaa, jotka olivat varustautuneet kylttien ja naamioiden lisäksi savupommeilla.

Lauantaina tuli kuluneeksi viikko siitä, kun presidentti Francois Hollande 18. toukokuuta allekirjoitti samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyvän lain, jolloin Ranskasta tuli maailman 14. samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksynyt maa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lainsäädäntöprosessia siivittivät kuukausia kestänyt väittely ja mielenosoitukset.

France24.fi: Tight security in Paris ahead of gay marriage protest
Pariisi: Homoavioliittojen vastustaja ampui itsensä Notre-Damessa
Ranskan presidentti vahvisti lain tasa-arvoisesta avioliitosta

3 kommenttia

Mielenosoitus on juuri alkanut Pariisissa. Tiedotusvälineiden mukaan noin 4500 poliisia on kutsuttu pitämään yllä järjestystä.
---
Brasiliassa noin 100 000 osoitti mieltä eilen lauantaina sitä oikeuden päätöstä vastaan, jolla samaa sukupuolta olevien avioliitot mahdollistettiin koko maassa.
Mielenosoituksen järjestäjänä toimi evankelisten seurakuntien kattojärjestö:

http://www.sueddeutsche.de/panorama/kundgebung-in-brasilien-evangelikale-demonstrieren-gegen-homo-ehe-1.1681024
Sunnuntaina Journal du Dimanche -lehdessä julkaistun mielipidekyselyn mukaan lähes kolme neljäsosaa ranskalaisista ovat kyllästyneitä lain vastustajien protesteihin ja haluavat niiden loppuvan.

Näin raportoi Yle uutisessaan.

Taitaa olla kyseessä vain pienenpieni eeaahoolaisten ja roxien fanaatikkosekti, joka on liian tyhmä ymmärtääkseen milloin heidän taikauskolleen nauretaan. Antaa roskaväen marssia ja nolata itsensä lopullisesti ja jos ryhtyvät itkupotkuraivareissaan rähinöitsemään saapuu poliisi paikalle opettamaan käytöstapoja.

Ei saamaton oikeisto-oppositiokaan enää näitä etuoikeuksia haluavia auta. Tasa-arvoisella avioliitolla on jo konservatiivipresidenttien hallitseman perustuslakineuvostonkin siunaus.