Transsukupuolinen nainen sai avioliitto-oikeuden Hong Kongissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Julkisen terveydenhoidon tuella sukupuoltaan muuttanut transsukupuolinen nainen on saanut oikeuden mennä avioon miehen kanssa Hong Kongissa. Erityishallintoalueen korkein vetoomusaste päätti äänin 4-1, että olisi periaatteen vastaista kiinnittää huomiota vain syntymässä määriteltyihin biologisiin piirteisiin. South China Morning Post -lehti sanoo oikeuden päätöksen muuttavan Hong Kongin yli sadan vuoden takaista avioliittomääritelmää.

Oikeus totesi, että nykyisessä monikulttuurisessa Hong Kongissa avioliiton luonne sosiaalisena instituutiona on suuresti muuttunut. Oikeuden päätöksen mukaan lisääntymisen merkitys oleellisena osatekijänä avioliitoissa on "paljon vähentynyt".

Oikeuden mukaan ei ole oleellista, vallitseeko Hong Kongissa väestön piirissä yleinen yhteisymmärrys, koska enemmistökonsensuksen puuttumista ei tule käyttää vähemmistön oikeuden hylkäämisperusteena.

37-vuotias nainen tunnetaan julkisuudessa vain kirjaimella "W". Hän oli saanut julkisen terveydenhoidon tukea sukupuolenvaihdokseen ja väitti kanteessaan, että kieltäytymällä hyväksymään hänen uutta sukupuoltaan Hong Kongin hallinto itse asiassa kielti häntä menemästä naimisiin kenenkään kanssa, miehen tai naisen.

Yksin vastustuksessaan jäänyt oikeuden jäsen vaati julkista kuulemista ja sanoi, että transseksuaalisen avioliiton hyväksyminen on radikaali muutos perinteiseen avioliittokäsitykseen. Hän sanoi, ettei ole todisteita sosiaalisten asenteiden muuttumisesta Hong Kongissa siinä määrin, että perinteinen avioliittokäsitys voidaan hylätä tai sitä muuttaa keskeisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen South China Morning Postissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!