Hohto-sateenkaaritapahtuma käynnistyy Joensuussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry järjestää 13. - 18.5.2013 järjestyksessään yhdeksännen Hohto-sateenkaaritapahtuman. Hohto-viikon perjantaina 17.5. vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää.

Tapahtumaviikko huipentuu lauantai-iltapäivänä 18.5. Joensuun keskustassa järjestettävään kulkueeseen.

Hohdon järjestäjät kertovat, että tapahtuman tarkoituksena on tarjota mahdollisuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja heidän ystävilleen viettää aikaa yhdessä. Tapahtuman luvataan olevan tarkoitetun aivan kaikille, jonne kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisena kuin on.

- Jos olet mieleltäsi sateenkaareva niin sekin käy: Sateenkaariväki tarvitsee muun yhteisön tukea, jotta syntyisi mahdollisimman avoin ilmapiiri, joka mahdollistaa omana itsenään olemisen. Avoimuutta rakennamme me kaikki, olimmepa heteroita, sateenkaariväkeä tai halusimmepa olla määrittelemättä itseämme, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Hohto on järjestetty keväisin vuodesta 2004 lähtien ja siitä on vuosien saatossa kehittynyt pride-tapahtuma Pohjois-Karjalaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hohto 2013

Ohjelmassa on Maanantaina "hengailuiltamat", tiistaina Sukupuoliroolit kasvatuksessa -paneelikeskustelu, keskiviikkona "elävä kirjasto", messu, lepakkoretki ja kahvilanvaltaus, torstaina nuortenryhmän kokoontuminen ja ilmaisia elokuvia, perjantaina halailutapahtuma, paneelikeskustelu: "Nainen, mies ja ne muut" ja iltabileet Bailaamossa, lauantaina ollaan mukana toritapahtumassa, järjestetään hohtokulkue, queer-ystävällinen kahvila on auki, ja illalla järjestetään pääbileet.

Hohto-tapahtuman järjestäjiä on tavattavissa kaupunginkirjaston aulan infopisteellä viikolla arki-iltapäivisin.

Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry on Joensuun ja ympäristön oma seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettu yhdistys. Se aloitti toimintansa vuonna 2003. Sitäkin ennen kaupungissa on ollut ns. järjestäytynyttä glbt-toimintaa. Hobilesin ympärillä on mm. erilaista ryhmätoimintaa ja bileitä.

www.hohto.info
www.hobiles.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!