Tosi rakkaus odottaa -seksuaalisuusopas vaikenee seksuaalivähemmistöistä

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 20

Tuhannet suomalaisnuoret ovat viimeisen vuoden aikana saaneet seksuaalietiikan oppaan. Siinä itsetyydytys määritellään synniksi ja seksuaalivähemmistöjen olemassaolo sivuutetaan.

Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Lehti kertoo, että vuonna 2012 Nuotta-median kustantamasta Tosi rakkaus odottaa -vihkosesta otettu 10 000 kappaleen painos on tilattu loppuun, ja uuden painoksen ottamista suunnitellaan.

40-sivuinen Tosi rakkaus odottaa -opas käsittelee seurustelua, seksiä, avioliittoa, sukupuolietiikkaa, rakkautta, itsetyydytystä ja muita nuorten elämään liittyviä aiheita. Sisällön kerrotaan perustuvan Raamattuun. Tavoitteeksi sanotaan, että nuoret voivat tutustua siihen, "mitä Jumalalla on sanottavaa seksuaalisuutta ja rakkautta koskettavista aiheista".

Oppaan taustalla on ollut luterilaisia, vapaakirkollisia, helluntailaisia, adventisteja, baptisteja ja metodisteja tahoja. Toteuttajina on ollut useita kristillistaustaisia järjestöjä, kuten Missionuoret, Aslan, Kansanlähetys, Luterilainen evankeliumiyhdistys, Sanansaattajat sekä joukko kristillistaustaisia opistoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nuotta-media on ilmoittanut pitävänsä erityisen tärkeänä sitä, "että Raamattuun sitoutuvaa seksuaalikasvatusmateriaalia saadaan toimitettua kaikille siitä kiinnostuneille myös tulevaisuudessa".

Kirkkohallituksessa Rippikouluista vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkonen sanoo Turun Sanomissa, ettei opas ole kirkon lijan mukaneen. Hän sanoo myös kirkon ottaneen kriittistä etäisyyttä Tosi rakkaus odottaa -liikkeeseen. Kirkkohallitus toimii yhteistyössä Väestöliiton kanssa, jonka suhtautumistapa nuoriin vastaa Kokkosen mukaan paremmin kirkon arvoja.

Turun Sanomat kertoo, että Turun Katariinanseurakunnan rippikoululaiset ovat saaneet vihkosen Kansanlähetyksen järjestämässä nortenillassa pari viikkoa sitten. Nuorisotyön tiimin esimies Kari Kanala Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä pitää oppaan jakamista vastuuttomana. Hän ei ole lehden mukaan aiemmin kuullut tällaista materiaalia jaetun rippikoululaisille.

Nuotta toteutti vuonna 2011 Älä alistu! -kampanjan, jossa "Anni" kertoi uskoontulostaan ja päätöksestään luopua homoseksuaalisuuden harjoittamisesta, koska piti homoseksuaalisia tekoja Raamatun mukaisena syntinä.

Tosi rakkaus odottaa (engl. True Love Waits) on kansainvälinen kristinuskon piirissä Yhdysvalloissa syntynyt nuorisokampanja. Sen kannustaa pidättäytymään seksuaalisesta kanssakäymisestä ennen avioliittoa, perheen ja avioliiton tukemisen nimissä.

Suomeen kampanja rantautui vuonna 1997, saaden näkyvyyttä esimerkiksi esitteiden muodossa erilaisissa kristillistaustaisissa tapahtumissa. Pidättyväisyyttä perustellaan muun muassa sukupuolitaudeilta ja vahinkoraskauksilta välttymisellä, mielenterveydellisillä seikoilla, avioliiton onnellisuudella ja Raamatulla.

Turun Sanomat: Tuhansille nuorille outo seksiopas
Keskustelu: Vanhoilliskristittyjen järjestöt aloittivat eheytyskampanjan

20 kommenttia

  • 1 / 20
  • puppeliassi
  • 11.5.2013, 13.39
kielletään lapsilta uskonto niin asiat on paremmin. eli koulussa käydään läpi zeukset, jeesukset, allahit yms ja sit 16 v saa päättää jos tahtoo liittyä johonkin uskontokuntaan. tällä myös vähennetään lasten hyväksikäyttöä kun uskonnollisiin riitteihin ja rakennuksiin ei saa mennä alle 16 v
Vai että tosi rakkaus odottaa ... noh, miksikäs se uskisten mielikuvitusjumala sitten meni niin kiirehtimään silloin jo aikoja sitten "koko maailman rakastamista", että sen ainukaisen profeetta jessensä hoppuili panna ennenaikojaan T-puutuneesti eutanasiaan? Eikös sillä profeetta jessellä olisi ollut vielä elin-vuosia jäljelläkin.

Kommenttia muokattu: 11.05.2013 klo 14:23