Myllykangas sivaltaa Lääkäriliittoa lepsuilusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Vaihtoehtohoidot, joita myös puoskaroinniksi kutsutaan, ovat olleet viime kuukausina julkisuudessa ja kipakankin keskustelun aiheina.

Eduskunnassa on äskettäin pidetty markkinointitilaisuus vaihtoehtoishoitojen puolesta. Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty kantelu Valviran puuttumattomuudesta sielunhoitaja-sairaanhoitajaterapeuttien mm. homojen eheytystoimintaan. Tämä kaikki on kirvoittanut professori Markku Myllykankaalta kirpeitä kommentteja virallisten organisaatioiden lepsuilusta.

Hän sivaltaa Lääkäriportaali.fi:n mielipidekirjoituksessaan Lääkärilehden lääketieteellistä päätoimittajaa Päivi Hietasta. Tämä kirjoitti lehden pääkirjoituksessa (3.5.2013) otsikolla Vastakkainasettelujen aika.

Lääkäriliitto on aiemmin ollut selkeästi vastaan puoskaritoimintaa. Nyt Hietanen toteaa, että "On syytä välttää kovia vastakkainasetteluja."

Myllykangas:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Hietanen on väärässä. Vastakkainasettelu on tehtävä entistä selvemmäksi, myös käytettävien käsitteiden osalta. Se olisi nimenomaan potilaiden etu. Humbuugi on humbuugia ja huijaus on huijaus. Jos puhutaan vaihtoehtohoidoista, annetaan ymmärtää, että niitä voitaisiin käyttää lääketieteellisten hoitojen sijaan. Kun asiat nimetään oikein, potilaatkin pystyvät paremmin välttämään huijatuksi tulemisen puoskaribisneksessä. Viikonloppukurssilla "pätevöitynyt" energiahoitaja on puoskari. Ruma sana on sanottava niinku se on! Puoskarointi on puoskarointia, sydämetöntä huijausta.

Valviran tehtävänä on valvoa lääkäreiden ja muiden terveysammattilaisten puoskarointia. Valitettavasti Valvira on ottanut käsittämättömän kannan, että terveysammattilainen voi puoskaroida, mutta tämä tulee pitää erillään terveydenhuollon ammatin harjoittamisesta. Eli esimerkiksi eheytyshoito (homo heteroksi) on annettava puoskarina, ei terveysammattilaisena. Valviran on lopetettava heti tällainen rinnakkais- ja kaksoisroolipelleily! Ja alettava hoitaa hommaansa.

- Lääkäriliitonkin pitäisi ryhdistäytyä ja lopettaa hyssyttely. Ollakseen uskottava, Lääkäriliiton pitäisi aloittaa ryhtiliike puoskaroivista lääkäreistä. Lääkäriliiton olisi tehtävä kaikkensa, että näiltä otettaisiin pois oikeus harjoittaa lääkärin ammattia.

- Hoitamisen on perustuttava tieteelliseen näyttöön. Ei magiaan ja mystiikkaan. Puoskarit, myös lääkärikoulutuksen saaneet hokkus pokkus -huijarit, on karkotettava terveydenhuollosta.

- Hietanen käytti myös puoskareiden suosimaa käsitettä koululääketiede!
Onko olemassa myös apukoulu- tai kansanopistolääketiedettä? Sisätautilääkäri Pertti Mustajoki kehotti Mediuutisissa (30.5.2008) hautaamaan sanan "koululääketiede". Mustajoki ihmetteli, mistä kumman syystä terveydenhuollon ammattilaistenkin käyttöön on pesiytynyt sana "koululääketiede". Mustajoen mukaan sanalla "koulu" uskomushoitojen edustajat haluavat luoda kuvaa, että ... lääketiede on autoritaarista ja oppimestarimaista, eikä se ota ihmisten tarpeita huomioon. Termiä "koululääketiede" ei tarvita, koska sana lääketiede kertoo kaiken.

***
Toimittajan kommentti

Myös Ex-gay-liike, Aslan, Elävät Vedet, ovat väännelleet käsitteitä saadakseen oman agendansa helpommin läpi julkisuudessa ja luodakseen myönteistä mielikuvaa heistä. Enää ei puhuta mielellään julkisesti homojen muuttamisesta heteroiksi. "Rikkinäisyyskään" ei ole kovin myönteinen sana. Epäonnistunut yritys homojen leimaamiseksi parisuhdelain säätämisen aikaan termillä "homo-ongelmaiset" ei toiminut. Nyt puhutaan"eheyttämisestä". Aslan vaihtoi varmuuden vuoksi aika pahasti tahriintuneen nimensä toiseksi.

Perusperiaatteista ja tavoitteista ei eheyttäjien suunnalla ole luovuttu. Julkisuuskuvaa on vain säädetty. Homoutta pidetään heidän piirissään edelleen selkeästi virheenä/sairautena/epänormaaliutena/syntinä. Siitä luvataan päästävän eroon polvirukouksilla ja homoerotiikkaa tihkuvilla ryhmäsessioilla. Noiden liikkeen piirissä toimijoiden pohjimmaisena tavoitteena on hankkia rahaa syyllistämällä ja pelottelemalla ikuisella kadotuksella.

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Onnellinen mies
  • 9.5.2013, 18.57
Selkeä ja miehekkään jämäkkä kannanotto professori Markku Myllykankaalta. Kiitos siitä, sekä samoin kiitokset JuhaniV:lle hyvin kirjoitetusta uutisesta.
rukous voi siirtää vuoria. On olemassa paljon ex-homoja. Ranneliike voisi tasapuolisuuden nimissä antaa heillekin puheenvuoron. Ei kaikkia ex-homoja ole yllätetty homoravintolasta jälkeenpäin...