Thaimaa: gay-paraati estettiin väkivalloin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Bangkok Post –lehti kertoo, että mielenosoittajat estivät eilen gay pride –kulkueen thaimaalaisessa Chiang Main kaupungissa (pohjoisimmassa Thaimaassa). Sisäpoliittinen sekasorto näkyy jo näissäkin asioissa. Miss Gay Pride –kilpailu jouduttiin myös peruuttamaan, kun sadat mielenosoittajat piirittivät tapahtumapaikan. Mielenosoittajat olivat pukeutuneet punaisiin paitoihin.

Bangkok, Pattaya ja Phuket ovat vielä rauhallisia gay-matkailijoiden näkökulmasta.
http://www.bangkokpost.com/news/local/12089/red-shirts-stop-gay-parade-pad-forum


PS. Aikaa myöten saattaa käydä niin, että Länsi-Eurooppa on ainoa homomatkailijan onnela. Muualla voi joutua kohtaamaan erilaista vihamielisyyttä.

1 kommenttia

Queer.de –sivuston mukaan mielenosoituksen taustalla on oikeistolainen oppositioryhmä Rak Chiang Mai 51. Gay prideä vastaan mieltään osoittaneet olivat välillä hyvin aggressiivisia. He ilmaisivat punaisilla paidoillaan kannatuksensa korruption takia vallasta syöstylle Taksin Shinawatralle. Heidän julisteissaan tuomittiin gayparaati. Megafoneilla julistettiin, että homo- ja lesbotapahtuma ei kuulu paikalliseen kulttuuriin ja tuhoaa puolen miljoonan asukkaan kaupungin maineen. Silminnäkijät kertoivat, että oli myös heitelty kananmunia ja taklailtu gaypride-ihmisiä. Pride-paraatin suojana oli 150 poliisia.

Tämä on ensimmäinen kerta Thaimaassa, kun esiintyy tällainen homovihamielinen mielenosoitus. Yksi homovastaisen mielenosoituksen järjestäjistä sanoi, että homot voivat marssia Bangkokissa ja Phuketissa, mutta tänne ei ole tulemista, koska täällä on vielä traditionaalinen kulttuuri. Gayparaati pysäytetään vaikka väkivalloin.

Myös jotkut homoaktiivit ovat kritisoineet paraatia. Kirjava ja vapaamielinen paraati on vastoin paikallista "Lanna"-traditiota. Miss Gay Pride –kilpailuun hyväksyttiin osanottajiksi jopa 15-vuotiaita. Yhtenä sponsorina oli go-go –baari.

Gay-paraatin järjestäjänä oli paikallinen aids-tukikeskus –järjestö. Sieltä kerrottiin, että kaikki olivat asiallisesti pukeutuneita. Tarkoituksena oli lisätä suvaitsevaisuutta ja tehdä aids-työtä tunnetuksi.

Vaikka Thaimaa on Aasian vapaamielisin yhteiskunta, gayparaatit eivät ole sinne kovinkaan hyvin kotiutuneet, koska niitä pidetään tuontitavarana lännestä.