Sateenkaari-ihmiset tärkeitä matkailulle

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Lassi Valve
  • 14
67 prosenttia homomatkailijoista pitää lämmintä ilmastoa tärkeimpänä matkakohteen valintakriteerinä

Yhdysvaltalaisen Community Marketing Inc.:in äskettäin ympäri USA:ta teettämän tutkimuksen mukaan sateenkaariyhteisöön kuuluvat matkailijat kuluttavat matkoillaan keskimääräin 57% enemmän kuin heteromatkailijat. ITB-järjestön ja International Gay & Lesbian Travel Associatonin (IGLTA) jäsen Rika Jean-François esitteli tutkimuksen johtopäätökset Wienissä äskettäin järjestetyssä Wien Turismus-konferenssissa.

Vuoden 2012 lopussa yli 5000 sateenkaarimatkailijan keskuudessa tehdyssä kyselyssä heiltä udeltiin matkailutottumuksia. Tutkimus osoitti sateenkaari-ihmisten hyödyttävän hotellien lisäksi matkailukohteita yleensäkin.

Homomatkailijoista 40% ja saman verran lesbomatkailijoista kertoi tärkeimmän tekijän matkakohdetta valittaessa olevan sen homoystävällisyyden (gay friendly). 67% homoista ja 66% lesboista pitää tärkeimpänä lämmintä ilmastoa, ja sen jälkeen kulttuurinähtävyyksiä, uimarantaa ja paikallista ruokaa. Yli puolet vastaajista kertoi rentoutumisen olevan matkan tärkeimpiä asioita.

Homoista 35%:lle toiseksi tärkein asia on käydä ystävien ja sukulaisten luona, kun taas 32% lesboista toiseksi tärkein asia on viettää aikaa kumppanin kanssa. Homoista 33% ja lesboista 30% kertoi hotellin sijainnilla olevan tärkeä merkitys kohdetta valittaessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sateenkaari-ihmiset käyttävät mielellään nettiä matkaa suunnitellessaan. Homoista 54% ja lesboista 59% luottaa ystävien ja sukulaisten suosituksiin heidän hakiessaan tietoja matkakohteista eri verkkosivuilta.

Universo Gay (Espanja)

14 kommenttia

Lapsettomilla homomiehillä ja -naisilla on lapsiperheisiin verratuna useita vapausasteita. Koulut määräävät varsin paljon lapsiperheiden loma-aikoja. Hotellit, hiihtokeskukset ja muutkin palvelut nostavat hintoja juuri koulujen lomien aikaan. Lapsiperheeseen tienatut rahat pitää jakaa myös useamman henkilön kesken kuin lapsettoman perheen.

Homoilla on siis runsaammin rahaa käytettävissä itseensä ja vapaus ottaa lomansa ulkopuolella sesonkien.

Olen seurannut ja verrannut homoperheiden ja heteroperheiden lomailun kiinnostuksen kohteita. Vaikuttaa siltä, että homoilla kiinnostuksen kirjo on selvästi laajempi kuin heteroilla. Syytä tähän en osaa arvioida.

En katso mieheni kanssa olevamme tyyppihomoja. Kuitenkin erityisesti nuorena matkailimme todella paljon ja monipuolisesti. Ensimmäisellä yhteisellä matkallamme kymmeniä vuosia sitten Gran Canarialle uima-altaalla löhöilyn sijaan ehdimme kahdessa viikossa tutkia saarta laajalti. Kävimme mm. vierailulla Nasan seuranta-asemalla. Paluumatkalla ryhmämatkamme ihmiset kuulivat seikkailuistamme ja ihmettelivät, että voiko sellaistakin tehdä.

Nykyisin valmistelemme matkat huolella etukäteen. Yllättäviin asioihin pyritään varautumaan ennakkoon. Häämatkaamme maailman ympäri valmisteltiin vuoden verran. Nykyisin ukkoni laatii etukäteen mm. vaellusten maastokartat. Tietoa on nykyisin tarjolla aivan valtavasti aiempaan verrattuna.

Kun matka valmistellaan kunnolla, se tulee tehtyä ikään kuin kahteen kertaan samalla hinnalla.

Kommenttia muokattu: 27.04.2013 klo 10:25
Pitäisiköhän alkaa puhumaan pinkistä jalanjäljestä, jonka sateenkaarimatkaaja jättää lennellessään yksisarvisella tähtipölyn voimin...tai jotain sellaista?

Matkailu avartaa.