Delawaren edustajainhuone hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2
Delawaren Capitol Building osavaltion pääkaupungissa Doverissa

Yhdysvaltain Delawaren osavaltion kongressin edustajainhuone hyväksyi eilen äänin 23 – 18 tasa-arvoista avioliittoa koskevan lain. Laissa uskonnollisille yhteisöille annetaan oikeus olla toimittamatta avioliittoja vastoin niiden uskonoppeja. Lain tarkoituksena on kumota vuonna 1996 voimaan tullut laki, joka kieltää homoavioliitot. Lakiesitys siirtyy tämän jälkeen osavaltion senaatin käsittelyyn.

Osavaltion oikeusministeri Beau Biden totesi lain hyväksymisen edustajainhuoneessa merkitsevän ”suurta edistysaskelta tasa-arvolle Delawaressa”.

Delawaren kuvernööri Jack Markell (Demokraattinen puolue) kertoi Huffington Postille elokuussa 2012, että hän on vakuuttunut tasa-arvoisen avioliiton kannatuksen noususta vuonna 2013.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maaliskuussa julkaistun mielipidetiedustelun mukaan vähintään puolet osavaltion rekisteröidyistä äänestäjistä tukee lakia, joka antaa homopareille avioparien nauttimat oikeudet Delaware oli kahdeksas Yhdysvaltain osavaltioista, joka antoi homopareille oikeuden rekisteröidä suhteensa. Kuvernööri allekirjoitti lain vuonna 2011.

Pink News (Englanti)

2 kommenttia

Rhode Islandin senaatti hyväksyi eilen tasa-arvoisen avioliittolain äänin 26-12. Lakia on yritetty jo vuodesta 1996.

Edustajainhuone on hyväksynyt sen jo aikaisemmin äänin 51-19, mutta lakiin tuli pieni muutos, joten edustajainhuone joutuu äänestämään siitä uudelleen viikon päästä.

Lain uskotaan tulevan silloinkin hyväksytyksi ja sen on tarkoitus tulla voimaan elokuun ensimmäisenä. Rhode Islandista tulisi näin kymmenes lain säätänyt osavaltio.
Video äänestyksestä ja lyhyt juttu:

http://news.providencejournal.com/breaking-news/2013/04/same-sex-marriage-bills-clear-rhode-island-senate.html

Kuvia historiallisesta äänestyksestä:

http://www.providencejournal.com/topics/photos/featured/20130424-ri-senate-votes-26-to-12-in-favor-of-same-sex-couples-to-marry.ece?ssimg=984789#ssTop984790
---
Minnesotan osavaltioparlamentissa on nyt uutisen mukaan riittävästi edustajia tasa-arvoisen avioliittolain puolesta ja edustajainhuone äänestää siitä ensimmäiseksi. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, laki tulisi voimaan elokuun ensimmäisenä.

http://minnesota.cbslocal.com/2013/04/23/dfl-swing-vote-on-gay-marriage-says-hell-support/
Delawaren senaatti hyväksyi eilen tasa-arvoisen avioliittolain, kuvernööri allekirjoitti sen heti ja se tulee voimaan heinäkuun ensimmäisenä.
Delaware on 11. lain säätänyt osavaltio:

http://www.washingtonpost.com/national/delaware-state-senate-vote-is-final-hurdle-to-making-it-the-11th-state-to-allow-gay-marriage/2013/05/07/3bb9b2aa-b73a-11e2-b568-6917f6ac6d9d_story.html?hpid=z3
---
Minnesotan osavaltion edustajainhuoneen on tarkoitus äänestää laista huomenna ja senaatin lauantaina.