Ranska sai tasa-arvoisen avioliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 41

Ranskan parlamentin alahuone äänesti tänään tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka sallii myös adoption. Lakiehdotuksen puolesta annettiin 331 ääntä ja sitä vastaan 225 ääntä. Laki on tullut siis hyväksytyksi lopullisesti.

Loppukeskustelu lakiehdotuksesta oli myrskyisä. Parlamentaarikot ilmaisivat puhujille äänekkäästi kannatustaan tai vastustustaan ja nousivat jopa aplodeeraamaan seisaaltaan. Hetkeä ennen äänestystä yleisölehterillä syntyi käsirysy, jota jouduttiin hetken rauhoittelemaan. Puhemies kehotti poistamaan tappelijat lehteriltä.

Poliisivoimia oli vahvennettu parlamentin ympärillä mm. vesitykein.

Presidentti François Hollanden vaalilupaus tasa-arvoisesta avioliittolaista sai nyt toteutuksensa.

Opposition on lain voimaantulosta raivoissaan ja aikoo vedota siitä perustuslakituomioistuimeen tavoitteena lain kumoaminen. Valituksen tekemiseen heillä on aikaa yksi kuukausi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ranska on yhdeksäs Euroopan maa, joka sallii tasa-arvoisen avioliiton ja 14. maa maailmassa.

Ranneliike.netissä aiemmin tästä aiheesta

41 kommenttia

Kauttarantain avioliitto-teemaan liittyen: euroviisufanipoppoo Israelista ja monesta muustakin maasta, Usa:a myöten on "hyväksikäyttänyt" varsin hauskasti Suomen euroviisukappaletta, ihan alkuperäiskappaleen levy-yhtiön ja tekijöiden luvalla - no ehkä tällä coverilla saadaan ainakin hlbt-äänestäjien ääniä roppakaupalla lisää - ja muuthan ei sitten vaan ymmärrä hyvän päälle ; )

Eli tässä kait lähinnä bi-mies muuttaa mieltään viime hetkellä avioitumisesta ... ja sitten on kaikki muutkin seksuaalisuudet mukana häähumussa
http://www.youtube.com/watch?v=hNUN_GLaIjY

Kommenttia muokattu: 24.04.2013 klo 20:22