Uusi Seelanti hyväksynee homoavioliitot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Kansanedustaja Lousia Wallin Uuden Seelannnin parlamentille esittämä tasa-arvoisen avioliiton laillistava laki hyväksyttäneen kolmannessa käsittelyssä keskiviikkoiltana, jolloin homoavioliittoja voidaan alkaa solmia elokuun puolesta välistä lähtien.

Maaliskuussa parlamentin nimittämä komitea, joka oli kuullut lain puolustajia ja vastustajia (yhteensä 2900 eri ryhmää) elokuusta lähtien, oli päättänyt äänin 77 – 44 puoltaa lakia, mikä johti kolmanteen käsittelyyn.

Vihreiden kansanedustaja Kevin Hague oli kertonut huomanneensa lain kannatuksen kasvaneen voimakkaasti sateenkaariväestön keskuudessa. Myös vihreiden heteroäänestäjien kannatus oli lisääntynyt. Hän totesi: ”Olen vain äärimmäisen kiitollinen heille, koska heillä ei ole mitään henkilökohtaista etua asiasta, he vain sanovat, että tämä on oikein. Lain tultua hyväksytyksi me olemme tasa-arvoisia lain edessä, mikä on perusihmisoikeus.”

Sekä konservatiivinen puolue että Family First-aluausryhmä on kampanjoinut lakiesitystä vastaan.

Lain käsittelyssä kansanedustajille on annettu vapaat kädet; kyseessä on ”omantunnon asia”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jos lakiesitys hyväksytään, Uudesta Seelannista tulee toinen Kansainyhteisön maa kuningatar Elisabet II perustuslaillisena hallitsijana, joka laillistaa tasa-arvoisen avioliiton. Kanada laillisti sen vuonna 2005. Kaikista Kansainyhteisön 54 jäsenmaasta Uudesta Seelannista tulisi kolmas, koska Etelä-Afrikka laillisti homoavioliitot vuonna 2006.

Pink News (Englanti)

3 kommenttia

Uusi Seelannin parlamentti äänesti 77- 44 lain puolesta maaliskuussa, ei parlamentin nimittämä komitea. Pink News on saanut palautetta tästä virheellisesta tiedosta.

Historiallinen äänestys voidaan seurata suorana netin kautta.

http://www.parliament.nz/en-NZ/AboutParl/SeeHear/PTV/

Ke. 17. huhtikuuta n. 10.30 - 12.30 Suomen aikaa (7.30 - 9.30PM paikallista aikaa).

Marriage Equality http://www.marriageequality.co.nz/

12:41

77 - 44 tasa-arvoisen avioliiton puolesta.

https://twitter.com/search?q=%23MarriageEqualityNZ&src=hash

Erinomaisia puheenvuoroja.

http://inthehouse.co.nz/taxonomy/term/1836
---

Kommenttia muokattu: 17.04.2013 klo 12:41

Kommenttia muokattu: 17.04.2013 klo 12:53
Nyt pitäisi myös suunnata vahvaa painostusta ja kansainvälisiä sanktioita Saudi-Arabian, Iranin, Jemenin, Yhdystyneiden Arabiemiraattien, Sudanin, Afganistanin suuntaan kuolemantuomioiden poistamiseksi, sekä kaikkien muidenkin vankilatuomioiden poistamiseksi, sekä laittaa stoppi ääri-kristilliselle viha-evankelioinnille.

Aasiassa olisi hyvä saada esim. Japani mukaan kaikkien avioliittoon, sillä ovathan siellä miestenkeskiset ja naistenkeskiset suhteet olleet laillisia sentään jo 1880 lähtien, tai kauemminkin, vaikka muuten perhekeskeinen maa onkin.
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Japan

Aasiassa on toki muitakin, ainakin periaatteessa tulevaisuus-potentiaalisia valtioita
Etelä-Korea http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_South_Korea
Kambodža (adoptio-oikeus jo on) http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Cambodia
Filippiinit (adoptio-oikeus jo on) http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_Philippines
Vietnam (2013 esitys rek.parisuhteesta) http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Vietnam
- Vietnamin laeissahan miestenkeskiset suhteet tai naistenkeskiset suhteet eivät ilmeisesti koskaan ole olleet laittomia; tosin tasaveroisuudessa ja asenteissa puutteita
Mongolia http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Mongolia

Murheenkryynejä ovat tietenkin tuo nyky-Itä-Eurooppa, useimmat islamilaiset maat, suurin osa Afrikkaa, sekä väkirikkaat Kiina ja Intiakin.

Työtähän vielä valitettavasti riittää, vaikka kuinka, näiden perusihmisoikeuksien eteen maailmassamme http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_country_or_territory

- - -

Ja kaikkialla maailmassamme seksiin pakottamisesta, kaikissa olosuhteissa, on tehtävä jyrkästi tuomittava ja reippaasti rangaistava teko. Eritoten maailmamme naiset on päästettävä pahasta, jolla heitä on riivattu jo liian kauan.
Rakastelu on ihmisoikeus, mutta ei mikään velvollisuus.

Kommenttia muokattu: 16.04.2013 klo 20:26