Syrjintä Venäjällä: Putin puolustautuu kiistämällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 4

- Venäjä ei syrji homoseksuaaleja, Vladimir Putin sanoi 8.4.13 Amsterdamissa. Putinia odotti odotti yli tuhannen ihmisen mielenosoitus, ja sateenkaarilippuja liehui ympäri kaupunkia. Mielenosoittajien kritiikin pääkohde oli Venäjälle kaavailtu "homoseksuaalista propagandaa" rajoittava laki.

Putiin sanoi haluavansa tehdä selväksi, että Venäjällä ei rikota seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. - Nämä ihmiset nauttivat samoista oikeuksista ja vapauksista kuin muutkin, Putin totesi valtiovierailun lehdistötilaisuudessa.

Putin tai hänen tiedottajansa eivät perustelleet väitettä syrjimättömyydestä eikä viestimille tarjottu esimerkiksi jotain sellaista määritelmää syrjimisestä, jossa esimerkiksi viestintärajoituksia ei katsota syrjinnäksi.

Aiheesta kertoi suomeksi Helsingin Sanomat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

.-

Uutinen HS:ssä

4 kommenttia

Putin viestitti siis että "meillä Venäjällä ei toimita niin kuin Venäjällä toimitaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan".

Lentokentällä Putinia tervehdittiin näin hblt-ystävälliseen henkeen
http://www.facebook.com/ilgaeurope/posts/468529469886131

Hollantihan on nykyään, Kiinan jälkeen, Venäjän toiseksi suurin kauppakumppani, joten Hollannilla on merkitystä Venäjällekin.

Amnesty International protestoi Venäjän propagandalakeja vastaan ympäri Amsterdamia julistein ja kyltein, joissa luki Venäjän propagandalakeihin viittaavia tekstejä, mm. "Ei homopropagandaa tällä alueella", "Ei mielenilmauksia eikä ihmisoikeustoimintaa tämän rajan takana".

Muutamia uutiskommentteja:
videon kera http://www.euronews.com/2013/04/09/thousands-protest-putin-s-amsterdam-visit/
http://www.pinknews.co.uk/2013/04/08/amsterdams-rainbow-flags-flying-at-half-mast-to-mark-visit-by-russias-vladimir-putin/
http://www.rawstory.com/rs/2013/04/09/russias-putin-faces-thousands-of-pro-lgbt-protesters-in-amsterdam/

Ennen Hollantia Putin vieraili Saksassa Hannoverin messuilla, missä myös ilmaistiin mieltä, sekä hlbt-asioissa että ukrainalaisen Femen-naisaktivistiryhmän toimesta, mistä tässä uutisessa videokin http://joemygod.blogspot.com/2013/04/topless-protesters-lgbt-activists.html
Myöhemmin Angela Merkel puolusti Femen-ryhmän oikeutta mielipiteen ilmaukseen, lehdistötilaisuudessa Putininkin läsnäollessa
http://www.euronews.com/2013/04/08/femen-disrupt-putin-and-merkel-visit-in-hanover-messe/

Kommenttia muokattu: 09.04.2013 klo 11:59
Amsterdamin lentokenttä liputti sateenkaarilla Putinin saapuessa. Keskikaupungilla liput olivat puolitangossa:

http://www.queer.de/detail.php?article_id=18961

Artikkeli ja kymmenen kuvaa mielenosoituksesta:
(hyväksy mahdolliset evästeet klikkaamalla vihreää läpyskää)
http://www.telegraaf.nl/feed/21460209/__Betoging_tegen_Poetin__.html

Hollannin sateenkaarijärjestön COC:n sivustolta:

http://www.coc.nl/algemeen/poetin-actie-in-de-media

Pääministeri Mark Rutte painotti Putinille ihmisoikeuksia:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21460237/__Rutte_sprak_over_homorechten__.html

Amsterdamissa oli useita mielenilmauksia Putinia vastaan ja poliitikot kritisoivat voimakkaasti Venäjän politiikkaa. Putinin lahopäisyys ilmeni myös siinä, että hän rinnasti homoliitot pedofiliaan.
---
Venäjällä mietitään, aikooko Putin pysyä vallassa yhtä kauan kuin Stalin.
Venäläinen politiikan tutkija ja poliitikko Boris Nemtsov vastaa yksioikoisesti:

- Presidentti Putin todennäköisesti istuu kaikki mahdolliset kautensa aina vuoteen 2024 saakka. Putin täyttää silloin 71 vuotta ja voi jatkaa sittenkin, jos terveys mahdollistaa sen. Putinin valtakausi olisi tällöin lähes yhtä pitkä kuin Stalinin (1924–1953) tai Leonid Brežnevin (1964–1982). Putin olisi enemmän tai vähemmän vallankahvassa miltei neljännesvuosisadan ajan. Venäjälle syntyisi 1990-luvun demokratiakokeiluista tietämätön ”Putinin sukupolvi”.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194806512699/artikkeli/puheenaihe+edessa+viela+12+vuotta+-+aikooko+putin+pysya+vallassa+yhta+kauan+kuin+stalin+.html