Meksikossa ehdotetaan 60 vuoden vankeusrangaistusta homofobisista rikoksista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5

Movimiento Ciudadano-puolueen koordinaattori Ricardo Monreal on kertonut puolueensa esittävän Meksikon parlamentin edustajainhuoneelle uudistuspakettia, jonka tavoitteena on muuttaa liittovaltion rikoslain pykälää 294 ja 306 niin, että ”viharikoksista” voi saada 30 – 60 vuoden vankeusrangaistuksen. Raskauttavana asianhaarana pidettäisiin sitä, että syyllinen on toiminut uhrin seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin kohdistuvien ennakkoluulojen perusteella.

Tätä lakiuudistusta Meksikon sateenkaariväestö on vaatinut jo pitemmän aikaa, atsteekkivaltiossa kun tehdään toiseksi eniten homofobisia rikoksia Latinalaisessa Amerikassa; 20. vuosisadan kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana yli 50 murhaa vuodessa. Näihin rikoksiin on lisättävä tähän ryhmään kohdistuneet väkivallanteot: 222 hyökkäystä teräasein, 116 ihmistä mukiloitiin ja 101 kuristettiin.

Monrealin sanoin ”näiden viharikosten taustalta löytyvä suvaitsemattomuus, tietämättömyys ja yhteiskunnalliset ennakkoluulot merkitsevät selvää uhkaa yhteiskunnalliselle tasapainolle ja rauhalle, minkä takia on perusteltua kiristää väkivaltaan syyllistymisestä annettavia liittovaltion rikoslain mukaisia rangaistuksia tällaisten tuomittavien tekojen ehkäisemiseksi”.

Zacatecasin osavaltion kansanedustaja alleviivasi lehdistötiedotteessa, miten tärkeää on taata ihmisten perustavaa laatua olevat oikeudet, varsinkin heikossa asemassa sekä syrjinnän, hyökkäysten ja väkivaltaisten tekojen kohteena olevien. Nämä väkivallanteot romuttavat Meksikon Magna Cartan ensimmäisessä pykälässä lukkoon lyödyt periaatteet.

Universo Gay (Espanja)

5 kommenttia

ilmeisesti kymmenien vuosien tuomiota ei tule pelkästään homottelusta? mutta 30 vuotta murhasta on ihan ok. varsinkin jos on viharikos.
YESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!! Ei muuta kuin usvaa putkeen!! :))

Viva Mexico!!!

Kommenttia muokattu: 02.04.2013 klo 23:27