Pentagon: Puolisoetuudet myös samaa sukupuolta oleville aviopareille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Pentagon

Yhdysvaltain puolustusministeriö laajentaa puolisoetunsa koskemaan myös samaa sukupuolta olevia aviopareja. Ratkaisun taustalla on korkeimman oikeuden kesäkuinen päätös kumota liittovaltion laki "Defense of Marriage Act (DOMA)", joka määritteli avioliiton naisen ja miehen väliseksi.

Tällaisia työsuhteen perhe-etuisuuksia ovat esimerkiksi sairausvakuutus, asumistuki ja oikeus tulla haudatuksi Pentagonin lähellä sijaitsevalle Arlingtonin sotilashautausmaalle. Edut saa näyttämällä virallista avioliittotodistusta.

Mikäli työntekijä asuu osavaltiossa, joka ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoja, tämä voi saada jopa kymmenen päivää lomaa sellaiseen osavaltioon matkustamista varten, jossa avioliiton solmiminen on mahdollista.

Ministeriö ilmoitti samalla peruuttavansa joukon samaa sukupuolta olevia pareja koskevia etuja, joiden oli määrä tulla voimaa tässä kuussa. Ne eivät ministeriön mukaan ole enää tarpeen korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen.

Puolustusministeriö kertoo tiedotteessaan, että se sitoutuu varmistamaan, että kaikki USA:n armeijan palveluksessa palvelevat miehet, naiset ja heidän perheesä saavat reilua ja yhdenvertaista kohtelua siten kuin laki määrää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Avoimesti homoseksuaaleilta palveleminen USA:n puolustusvoimissa oli kiellettyä 20. syyskuuta 2011 asti, jolloin niinsanottu don't ask, don't tell -käytäntö kumottiin pitkän keskustelun jälkeen. DADT-käytäntö toi potkut monille, joiden seksuaalinen suuntautuminen paljastui tavalla tai toisella.

PinkNews: Gay US military personnel to be granted leave to marry in states where equal marriage is legal
GayStarNews: Pentagon announces spousal benefits for gay US service members
HS: Pentagon antaa perhe-etuudet myös homopareille

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!