Kaapista tullut ex-pelaaja: ammattilaisjalkapallossa ei sijaa homoille

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 5
Robbie Rogers (kuvalisenssi: Longbomb/CC 3.0)

Guardian-lehdessä haastateltu Robbie Rogers kertoo, miksi hänen oli luovuttava jalkapallon pelaamisesta kaapistatulon myötä. Ammattilaisjalkapalloilija Robbie Rogers päätti uransa helmikuussa ja tuli samalla kaapista.

- Jalkapallomaailmassa ei voi tulla kaapista, sanoo 25-vuotias hyökkääjä Rogers perjantaina Guardian-lehdessä julkaistussa haastattelussa.

Rogers kertoo lehdelle pelänneensä joukkuetoveriensa suhtautumista, olisiko näiden käytös pukukopissa tai bussissa muuttunut.

Hän kertoo vain halunneensa pelata, mutta ei ottaa niskaansa ylimääräistä huomiota.

- Ei kiinnosta lähteä siihen sirkukseen.Hyvin pelattuani sanottaisiin, että "homopelaaja onnistui" ja huonona päivänä syitä etsittäisiin seksuaalisesta suuntautumisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amerikkalaishyökkääjän viimeinen seura oli Englannin kakkos-sarjatason Leeds. Hän on aiemmin edustanut kotimaassaan USA:ssa Columbus Crew'ta ja hollantilaista Heerenveeniä.

Rogers suhtautuu tulevaisuuteen toiveikkaaasti. Hän arvelee, että asiat muuttuvat vielä.

- Jonakin päivänä jalkapalloilijatkin voivat puhua homoudestaan. Ilmapiiristä pitäisi luoda sellainen, että kaapistatulo olisi luontevaa, sanoo Rogers Guardian-lehden haastattelussa.

Miesten jalkapallossa ei ole nähty monia ulostuloja. Vuonna 1990 kaapista tullut Justin Fashuanu teki itsemurhan 37-vuotiaana vuonna 1998. Ruotsalainen Anton Hysén kertoi suuntautumisestaan pari vuotta sitten. Hysénin ulostulo on otettu vastaan paremmin, kuten myös amerikkalaise jalkapallon ammattilaisen David Teston ulostulo.

Guardian: Robbie Rogers: why coming out as gay meant I had to leave football
Jalkapalloammattilainen lopetti uransa – ja tuli kaapista

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Onnellinen mies
  • 30.3.2013, 13.10
Ihailtavan rehti, vilpitön, ryhdikäs ja rohkea mies. Hän ja hänen kaltaiset miehet tässä elämässä voimauttavat ilahduttavasti niin mieltä, sielua kuin sydäntäkin. Syntymänsä perusteella jokaisella on oikeus seksuaaliseen suuntaukseensa, tarvitsematta lähteä mukaan homoseksuaaleja syrjiviin sirkuksiin. Rogers´in tavoin suhtaudun tulevaisuuteen toiveikkaasti. Uskon ja luotan, että asiat muuttuvat vielä.
Mielestäni ilmapiiri on syytä luoda sellaiseksi, että minkäänlaisia kaapitteluja ei enää tarvita, vaan jokainen voi osallistua elämänmenoon omista lähtökohdistaan. Se jopa kohentaisi ihmisyyden arvostusta niin meillä kuin maailmallakin nyt ja tulevaisuudessa.
No niin. Kannattiks tulla ulos kaapista pilata uransa?

Tosin mä en ymmärrä sitä, miks se sano haluuvansa välttää ylimäärästä huomioo, mut tuli silti kaapista ulos. Tolla tempauksellahan se nimen omaan takas sen, et sai ylimäärästä huomioo niin paljon ku haluskin.

Huomiohuora?

Kommenttia muokattu: 30.03.2013 klo 17:02