Kommentteja Lapin Kansan tapauksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 31

Lapin Kansan nykyisen päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan mukaan Alma Median johto on tunaroinut Lapin Kansan päätoimittajan valinnassa. Johanna Korhosen työsuhteen purkamisen takia Lapin Kansan toimitusosasto vaatii Kai Telanteen eroa. Toimitusosasto sanoo, että Telanne on toiminut taitamattomasti ja vahingoittanut Lapin Kansa oy:tä.

Danske Bank ilmoittaa, ettei se omista Lapin Kansan osakkeita vaan on toiminut vain osakkeiden välittäjänä. Korhosen tapaus herätti huomiota myös Tanskassa. Myös Sampopankista kerrottiin, että Danske Bank on vain välittänyt termiinisopimuksia. Omaa omistusta ei ole. Alma Median mukaan suurin omistaja on sijoittaja Kai Mäkelä. Tanskassa Politiken-lehti uutisoi Korhosen tapauksen näyttävästi.

Maakuntajohtaja Esko Lotvonen on huolissaan Lapin Kansan jupakasta Lapin imagolle. Lotvonen sanoo, että lappilaiset olisivat kestäneet Korhosen lehden päätoimittajana.

Pohjois-Suomen työsuojelupiirissä 35-vuotta työskennellyt Pentti Pekkala sanoo, ettei hän ole uransa aikana törmännyt vastaavanlaiseen erottamistapaukseen. Myös Eduskunta on puhunut asiasta. Lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas) kysyi eduskunnan kyselytunnilla, toteutuuko yhdenvertaisuus kaikkien kansalaisten kohdalla ja onko heillä tosiasiassa yhtäläiset perusoikeudet. Työministeri Tarja Cronberg korosti lähtökohdan olevan, että kaikki syrjintä sukupuolisen suuntautumisen perusteella on kielletty. Hän muistutti että työnantaja voi työhaastattelussa kysyä vain työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä ja että työsopimus voidaan irtisanoa ainoastaan asiallisilla ja painavilla perusteilla. Henkilön poliittiset, uskonnolliset tai muut mielipiteet eivät ole tällaisia perusteluja.

Oikeusministeri Tuija Brax painotti, että yhdenvertaisuus myös sukupuolisen suuntautumisen suhteen taataan jo perustuslaissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kulttuuriministeri Stefan Wallinin mukaan naisten asemaa työelämässä pitää parantaa. Tämä tapaus kuvastaa joidenkin työpaikkojen vanhakantaista asenneilmapiiriä.

Matti Vanhanen sanoo, että asiassa on aihetta oikeusprosessiin, jos julkisuudessa olleet tiedot irtisanomisen perusteista pitävät paikkansa.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen hätkähti Korhosen irtisanomisuutisesta. Presidentti Halosen mukaan on kuitenkin myönteistä, että yleinen mielipide pitää epäoikeudenmukaisena , jos irtisanominen johtuu seksuaalisesta suuntautumisesta. Hän on maakuntamatkalla Pirkanmaalla.

(Lähiradion uutiset)

31 kommenttia

Aika yllättävä kommentti kyllä Tuomi-Nikulalta, vuoden 2008 Suomessa. Tässä alkaa ihan oikeasti huolestua.
Sinänsä ihan terveellinen muistutus, että vaikka suurissa kaupungissa asenteet ovat menneet suvaitsevampaan suuntaan, Suomessa on kosolti periferiaa jossa joillakin voi olla hyvin takapajuiset asenteet.