USA: "TV-sarja Will & Grace syypäänä homojen asioiden etenemiseen"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • JuhaniV
  • 12

Ääriuskovaiset ja konservatiivit etsivät kiivaasti syntipukkeja tasa-arvoisten avioliittolakien etenemiselle.

Yhdysvalloissa homojen ja lesbojen parisuhteiden virallistaminen aina avioliittoon asti etenee vääjäämättömästi. Äärioikeisto on jo tunnustannut häviönsä. Syntipukkien etsintä on käynnissä.

Mielikuvituksellisia syitä on etsitty niin homoseksuaalisuudelle kuin miksi tasa-arvoinen avioliittoasia etenee tällä hetkellä merkittävällä vauhdilla siellä. Liikkeellä on vahvoja ennakkoveikkauksia siitä, että korkein oikeus kumoaa Kaliforniaan kansanäänestyksellä keskeytetyt samaa sukupuolta olevien avioliittot. Uusia avioliittoja ei ole voitu hyväksyä äänestyksen jälkeen. Korkeimman oikeuden veikataan kumoavan perustuslain vastaisena myös liittovaltiotasoisen DOMA-lain. Se estää samaa sukupuolta olevia pareja saamasta virallistetulle liitolleen liittovaltiotasoisen hyväksynnän ja sitä myötä taloudellisia etuja, joista heteroparit nauttivat jo nyt.

Republikaani Rick Santorum, joka oli aiemmin senaatorina ja mukana myös viimeisimmässä presidenttivaalikisassa, on arvionut Will & Grace -tv-sarjan olleen alkusysäys ja syy siihen, että yhteiskunnassa alettiin homosuhteet hyväksyä enenevässä määrin. Kahdeksan vuotta esitetty sarja aloitti 1998 ja viimeiset jaksot esitettiin vuonna 2006. Tilannekomedia Will & Grace kuvasi homoja hyvin sympaattisella ja helposti lähestyttävällä tavalla, säädettynä amerikkalaiseen ymmärrykseen ja mielenmaisemaan.

Varapresidentti Joe Biden on puhunut myös samaisesta tv-sarjasta:
"Luulen, että Will & Grace -tv-sarja koulutti amerikkalaisia enemmän kuin mikään muu siihen mennessä".

GayStarNews-uutinen Santorumin lausunnosta

12 kommenttia

aina jotain älytöntä syytellään:milloin leffat, tv sarjat, pelit, ja kirjojakin, tosin raamattu ja koraani yms on sellaisia etten suosittele lapsille niitä lukemaan. täynnä ällöttävyyksiä ja vihapuhetta!

edit mutta will and grace on tosi hyvä sarja! itse ainakin saanut nauraa kunnolla.

Kommenttia muokattu: 30.03.2013 klo 10:08
Uskon kyllä, että asenteiden myötämielistymisessä suuri ansio on monilla televisiosarjoilla ja monilla muillakin viihteen ilmiöillä. Moni ihminen on niiden kautta nähnyt, etteivät homot poikkea heteroista.

Viihteen ihmiset ja ilmiöt ovat merkittäviä mielipidevaikuttajia.