USA:n homoavioliitto-asian oikeuskäsittely synnytti sosiaalisen median ilmiön

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 7
George Takei laittoi FB-sivulleen punaisen version HRC:n logosta, jonka jälkeen siitä syntyi nopeasti ns. viraali-ilmiö sosiaaliseen mediaan.

Monet Facebookin käyttäjät etenkin USA:ssa ovat vaihtaneet profiilikuvakseen punaisen neliön, jonka sisällä on vaaleanpunainen yhtäsuuruusmerkki. Ilmiö on levinnyt nopeasti näyttelijä-ohjaaja George Takein vaihdettua kuvan FB-sivullaan, jolla on yli neljä miljoonaa fania.

Kuvion alkuperäinen vuonna 1995 luotu versio - keltainen yhtäsuuruusmerkki sinisellä pohjalla - on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon puolesta toimivan Human Rights Campaign (HRC) -järjestön logo. Maanantaina järjestö muutti verkkosivuilleen logosta tehdyn punaisen version.

HRC:n puheenjohtaja Charlie Lougin kertoo, että punainen symboloi rakkautta, ja siitä avioliitossa on kyse.

Yhdysvalloissa korkein oikeus on ottanut käsiteltäväkseen kaksi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen liittyvää asiaa; Kalifornian homoavioliittokiellon ja liittovaltion Defense of Marriage Act (DOMA) -homoavioliittokiellon perustuslaillisuuden selvittämisen.

Vuonna 1937 syntynyt George Hosato Takei on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti Hikaru Sulun roolista Star Trek -televisiosarjassa. Takei on ollut naimisissa miesystävänsä Brad Altmanin kanssa vuodesta 2008.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Myös Suomessa keskustellaan samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeudesta. Juuri nyt kerätään kannatusilmoituksia kansalaisaloitteelle, jonka tavoitteena on saada samaa myös samaa sukupuolta oleville oikeus solmia avioliitto.

Chicago Tribune: Facebook turns red in support of gay marriage
Facebook: Human Rights Campaign
IT-viikko: Punainen neliö toi homoliittoriidan Facebookiin

7 kommenttia