Kansalaisaloite keräsi 50 000 kannatusilmoitusta 14 tunnissa ja 30 minuutissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
Vaadittujen 50 000 kannattajailmoituksen raja saavutettiin 19.3.2013 klo 14.30

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on kerännyt vaaditut 50 000 kannatusilmoitusta.

Oikeusministeriön kansalaisaloite.fi -verkkopalvelussa on ollut hetkittäisiä kapasiteettiongelmia päivän mittaan, jonka vuoksi palvelun sivut ovat antaneet välillä virheilmoituksia.


Vaikka kampanja saavutti nopeasti lain vaatiman rajapyykin, ei projektia aiota Tahdon2013 -kampanjan taustalla olevan Tasa-arvoinen Suomi -yhdistyksen mukaan keskeyttää, vaan sitä jatketaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Määräaikaan, eli syyskuun puoliväliin mennessä toivotaan saatavan kokoon 250 000 kannatusilmoitusta, sillä merkittävästi vaadittua suuremmalla allekirjoittajamäärällä katsotaan olevan painoarvoa aloitteen päätyessä eduskunnan käsiteltäväksi.

Tahdon2013 -kampanjan taustalla oleva Tasa-arvoinen Suomi -yhdistys oli suunnitellut keräävänsä 50 000 ihmisen kannatusilmoitukset viikossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tahdon2013-kampanjalla on toimintaa jo kahdellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea.Suurimmat alueelliset toimijat löytyvät pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Tampereelta, mutta toimintaa löytyy ympäri maata.

Kannatusilmoituksia kerätään sähköisesti oikeusministeriön verkkopalvelussa http://www.kansalaisaloite.fi/ ja paperisesti esimerkiksi kaduilla, kirjastoissa ja kahviloissa.

- Kannatusilmoituksen voi myös printata itse nettisivuiltamme ja lähettää sen meille postitse. Haluamme tarjota kaikille täysi-ikäisille suomalaisille mahdollisuuden allekirjoittaa aloite maantieteellisestä sijainnista riippumatta, kertoo kampanjan aluepäällikkö Saara Airas.

Seuraavan puolen vuoden ajan Tahdon2013 järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri Suomea. Esimerkiksi Helsingissä on tulossa 23. huhtikuuta tukikonsertti, jossa muun muassa PMMP, Reino Nordin ja Scandinavian Music Group osoittavat tukensa kampanjalle. Konsertissa esiintyy myös tunnuskappaleen "Yhteensovitaan" kampanjalle tehnyt rap-artisti Timi Leksikon.

Tasa-arvoinen Suomi -yhdistyksen puheenjohtaja Senni Moilasen mielestä päivä on hyvä hetki pysähtyä miettimään, kuinka yhdenvertainen maamme todellisuudessa on.

- Suomea pidetään ihmisoikeuksien ja demokratian mallimaana. Avioliittolain uudistus olisi askel kohti tasa-arvoisempaa Suomea. Kansalaisaloitteen kautta tapahtuva muutos viestisi myös siitä, että maassamme on toimiva demokratia.

Kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruuprojektin menestyminen on huomioitu poliitikkojenkin piirissä.

- Iloitsen, että kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on allekirjoittanut jo 45 000 ihmistä. Aion itsekin allekirjoittaa aloitteen vielä tänään. Jokaisella ihmisellä tulee olla yhtäläiset oikeudet ja vapaudet, kirjoitti SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen Facebookissa. Demarinuoret vaativat maanantaina Urpilaista allekirjoittamaan aloitteen heti.

www.tahdon2013.fi

5 kommenttia

Sen kunniaksi, naisrakkaan Dusty Springfieldin laulu, Britanniasta -63

http://www.youtube.com/watch?v=osVaF4t-zFc

& supporting artist http://www.youtube.com/watch?v=MsTIuNikq4w

& varmastikkin Britanniassa, tasa-arvoisen avioliiton sinne tullessa,
avioituu rakkaan nais-puolisonsa kanssa tämäkin naisrakas nainen:
http://www.youtube.com/watch?v=sHXBELfo1W8

Kerätäänpä lisää vielä vaan kansalais-puoltoääniä tuohon meidän avioliittolaki-kansalaisaloitteeseen, niin vakuuttavuus Eduskunnalle ja "vastarannan kiiskille" vain kasvaa.
60 000 ylitetty hetki sitten.

Ylittyykö 100 000 vielä tämän vuorokauden puolella?