Uutta paavia odotellaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
Tuolla se savupiippu on (kuvaa on editoitu).

Vatikaanin aukio on jälleen täynnä odottavaa kansaa. Vatikaanin tv näyttää sikstiiniläiskappelin katolla olevaa savupiippua. Puolen päivän jälkeen se tuprutti aluksi vaaleasti mutta väri muuttui mustaksi. Yleisön innostus lopahti heti alkusekunneille. Nyt kardinaalit ovat jo palanneet iltapäivätauolta, ja milloin tahansa voi savupiipusta tuprahtaa seuraavan kerran. Vaalea kertoo, että "meillä on paavi", musta ilmoittaa, että kahta kolmasosaa äänistä ei saanut yksikään kardinaali.

http://wwitv.com/tv_channels/38.htm


Mustilta näyttävät ehdokkaatkin HLBTI-näkökulmasta. Homomediaan on kerätty tietoja todennäköisimmistä kandidaateista. Niistä oli jo kooste ja kuvaus ranneliike.netin keskustelupalstalla kuukausi sitten.

http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Havainnoija&comments=25606

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Luettelossa olleiden lisäksi on tarjolla 80-vuotias Francis Arinze Nigeriasta, 60-vuotias Oscar Rodriguez Maradiaga Hondurasista, Odilo Scherer Brasiliasta, 70-vuotias Angelo Bagnasco Italiasta, 68-vuotias Gianfranco Ravasi Italiasta ja Timothy Dolan USAsta. Lisäksi on muitakin, mm. unkarilaista kardinaalia Péter Erdőtä seurataan kotimaassa innolla.

Juuri tällä hetekllä kerrotaan vahvimmiksi kandidaateiksi italialainen Angelo Scola Milanosta ja saksalaissyntyinen Odilo Petro Scherer Sao Paulosta. Jos valinta kuitenkin viivästyy, suosikkit joutunevat syrjään ja etsitään uusia ehdokkaita. Erityisesti on mainittu Timothy Michael Dolant, New Yorkista ja Marc Ouellet Kanadasta. Tosin ei uskota, että USAlainen kovinkaan todennäköisesti pääsisi paaviksi.

Klo 18.40 lokki istahti piipun päälle.
Onkohan röörit muistettu nuohota?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!