Malmön murha oikeudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Joulun alla viime vuonna (2008) löytyi Malmössä kotoaan murhattuna 26-vuotias avoimesti homo Daniel Nordström. Tänään murhaajat ovat oikeudessa. Asian tekee kiinnostavaksi se, että kaksi murhaajaa ovat hyvin nuoria, 15- ja 17-vuotiaita. Murhan jälkeen Danielin ystävät avasivat Qruiseriin ryhmän RIP – ÄLSKADE DANIEL.

QX:n valokuvassa näkyy syytetyn penkillä nuori, turkkilaisen näköinen hahmo. Oikeudenkäynti alkoi takellellen, kun oikeutta päätettiin pitää suljetuin ovin syytettyjen nuoren iän vuoksi. Nuorten miesten sukulaiset kieltäytyivät aluksi poistumasta salista.

Syytekirjelmän mukaan 17-vuotias oli suostunmut seksiin Danielin kanssa. Hän kuitenkin otti tiukan otteen kurkusta ja Daniel meni tajuttomaksi. Nuorempi hoiti loput puukolla. Teon jälkeen varastetiiin kannettava, puhelin, kamera ja käteinen. Syyttäjä ei ole luokitellut tapahtumaa viharikokseksi. Teko oli kuitenkin erittäin väkivaltainen.

17-vuotias on hoidellut netissä uskonnollista sivustoa. Sen takia on spekuloitu, että kyseessä olisi uskonnon motivoima viharikos.

Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina ja maanantaina


Danielin ystävät olivat runsaslukuisina paikalla oikeudenkäynnin alkaessa, mutta sali tyhjennettiin, koska istunto päätettiin pitää suljettuna. Ainoa asia, jonka ystävät haluavat tietää, on: miksi Daniel murhattiin. Sydsvenskan-lehti tapasi viime viikolla Danielin ystäviä. Tarkoituksena oli pitää perinteinen glögijuhla 20. joulukuuta. Daniel ei tullut. Ehkä oli este. Käytiin soittelemassa ovikelloa. Ei mitään. Kännykkä ei vastannut. Mutta postiluukusta huomattiin. että jotain on tapahtunut. Daniel oli ollut kuolleena jo joitakin tunteja.

He kuvailevat Danielia aina iloiseksi, tosi kiltiksi, hän laski leikkiä ja huolehti aina muista. He ovat lukeneet syytekirjelmän, mutta se ei riitä. He kertoivat menevänsä oikeudenistuntoon. He haluavat nähdä murhaajat ja tietää, miksi kaikki tapahtui.

Oikeudenkäynti saatiin loppuun maanantaina

Maanantaina Malmön oikeudenkäynti jatkui. Syyttäjä vaatii maksimirangaistusta murhasta. Kun oikeudenistunto päättyi, kaikilla oli edelleen avoimena kysymys: miksi.

Syyttäjän vaatimus oli: 17-vuotiaalle nuorena henkilönä maksimi eli 8 vuotta vankeutta. Nuoremmalle 15-vuotiaalle 4 vuotta suljettuun nuorisohoitolaan. Istunnon jälkeen vanhempi vietiin takaisin vankilaan, nuorempi pääsi nuorisokotiin. Tuomiot julistetaan ensi viikon perjantaina.

Pojat myönsivät olleensa Danielin asunnossa. Tarinat ovat samansuuntaisia. Heidät oli kutsuttu asuntoon seksi mielessä. Tarkoitus oli vain sen verran käyttää väkivaltaa, että arvotavarat saataisiin pihistettyä. Mutta miksi viisi puukoniskua? Pojat sanoivat, etteivät he ymmärtäneet puukon vaarallisuutta. Puolustusasianajajan mukaan tarkoitus oli ryöstää – ei tappaa. Pojilla oli sitä varten kassi mukana.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • onni4me
  • 7.4.2009, 9.29
Tällaiset tapaukset varmaankin yleistyvät (Suomessakin), kun suvaitsemattomien uskontojen edustajat pääsevät kunnolla vauhtiin. En mainitse uskontoja nimeltä, koska sekin tuntuu olevan rikollista ja sananvapauden vastaista viimeaikaisten tapahtumien valossa.
Suvaitsevaiset ruotsalaiset ja suomalaiset ovat kohtapuoliin helisemässä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät suvaitsevaisuutta tunne. Monet homotkin tuntuvat kaivautuvan suvaitsevaisuuspoteroihinsa ja sulkevan silmänsä tosiasioilta.