Petzner: Homoavioliitot ei kiinnosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Itävallan parlamentissa keskusteltiin eilen homoliitoista. Vihreät vaativat avioliiton avaamista myös homo- ja lesbopareille. Hallitusvastuussa oleva konservatiivinen kansanpuolue ÖVP torjui vihreiden ehdotuksen. Myös edesmenneen Haiderin puolue BZÖ torjui ajatuksen homoavioliitoista hyvin jyrkästi. Kuitenkin ÖVP suostuu yhdessä sosiaalidemokraattien kanssa laadittuun suunnitelmanaa jonka mukaan homoille tulisi oma oikeudellinen instituutio eli rekisteröity parisuhde. Kansallis-populistinen vapauspuolue FPÖ torjuu kaikki uudet lainsäädännölliset parannukset homoille.

Konservatiivinen kansanpuolue kertoi, että lähiaikoina perustetaan työryhmä, joka antaa esityksen rekisteröidystä parisuhteesta. ÖVP ei missään nimessä suostu avioliiton avaamiseen homoille ja lesboille. Heille avioliitto tarkoittaa lasten tuottamista ja kasvattamista.

Myös Haiderin entinen poikaystävä Stefan Petzner esiintyi lujasti homojen avioliittoja vastaan. Hänen mukaansa se on eettinen kysymys. Avioliitto on myös kirkollinen käsite. Eettisesti ei olisi vastuullista sallia homoille adoptio-oikeus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Petzner mietti vielä, että homoja ei tämä teema paljon kiinnosta. Se, joka rakastaa, rakastaa eikä siinä tarvita paragraafeja. Mutta hän kannattaa tasa-arvoa vuokralaisoikeudessa, perintöoikeuksissa ja lahjaveroissa.

(tt.com)

1 kommenttia

Joopa joo... Samaa levyähän täälläkin pyöriteltiin. Niillä paragrafeilla kuitenkin on selkeintä huolehtia tasa-arvon toteutumisesta vuokralaisoikeudessa, perintöoikeuksissa ja muissakin asioissa.