Saako Islanti lesbon pääministeriksi?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Islannissa hajosi halllitus. Hallituksenmuodostajaksi nimitetty sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja Ingibjorg Solrun Gisladottir haluaa koota uuden hallituksen jo ennen viikonloppua. UkGayNews kertoo, että yhtenä pääministeriehdokkaana on entinen sosiaaliministeri Jóhanna Sigurdardóttir. Puoluekannaltaan hän on sosiaalidemokraatti. Mielipidetutkimuksen mukaan hän on ollut suosituin ministeri joulkuussa 2008.

Hän olisi "ensimmäinen gay prime minister" maailmassa, kertoo islantilainen lehti.
http://www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=319005

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Jóhanna Sigurðardóttir on syntynyt 4. lokakuuta 1942. Hän sai loppuun kaupalliset opinnot vuonna 1960 ja toimi 9 vuotta islantilaisen lentoyhtiön matkustamohenkilökunnassa. Hän oli aktiivinen ammattityhdistyksessä ja politiikkaan hän lähti vuonna 1978. Parlamentissa hän on ehtinyt toimia 30 vuotta. Hallituksessa hän on ollut kahteen otteeseen, vuosina 1987-1994 ja nyt vuodesta 2007.

Hänen elämänkumppaninsa on kirjailija ja journalisti Jónína Leósdóttir, varsin tunnettu henkilö Islannissa. Jonina on tehnyt paljon käännöstöitä englannista islanniksi ja hän on tehnyt näytelmäkäsikirjoituksia Islannin tv:lle.
(UkGayNews)
Lauantai-iltana selvisi, että Islanti saa maailman ensimmäisen (?) lesbon pääministerin.